hirdetés

Elkezdődött a bizonyítási eljárás Schadl -Völner korrupciós ügyében a Fővárosi Törvényszéken. . A végrehajtók nemrég lemondott elnökét bilincsben és egészségügyi maszkban hozták a BV őrök. A Fideszes ex-államtitikár Völner Pál azonban nem jelent meg a tárgyaláson. Schadl bár elég sok kollegája tett rá terhelővallomást, konkrétan hat végrehajtó és a lehallgatások is elég egyértelműek konokul tagadja bűnösségét.

 

A végrehajtók komoly bajban lévő ex-elnöke Schadl György azután kapott csak szót a bíróságon, hogy hat bírósági végrehajtó kollegája beismerte, kenőpénzt fizettek Schaldnek a kinevezésükért cserébe.

Schadl György a bírósági meghallgatása során elmondta mivel már sem docensi, sem végrehajtói fizetése nincs, a megtakarításaiból kénytelen élni.

Mindez sajnálatos és szomorú helyzet is, ez tény de mondhatnánk tetszett volna törvényesen működni s most nem lenne baj. No meg pestiesen szólva sokakban felmerül , hogy biztos maradt itt ott olyan pénz, vagy ingóság, netán ingatlan amit a hatóságok nem tudtak bűnügyi zár alá venni.

A végrehajtók nemrég lemondott elnöke továbbra i állítja , hogy nem fizette le Völner Pált, akivel jó a kapcsolata, közös érdeklődési köreik vannak. Ilyen a gasztronómia, és a hajózás.

Schadl védekezésében elmondta, hogy a megvádolt, és többségében bűnösségüket beismerő végrehajtók nem fizettek neki egy fillér kenőpénzt sem, egyszerűen csak arról van szó, hogy csak kölcsönt adott nekik, amit ezen bűnbánó és elítélt végrehajtók csak törlesztettek. Nos ez a védekezés fura, hisz hatan is terhelő vallomást tettek az ex-elnökre.

Schadl György továbbra is azt állítja, hogy nem bűnös. Hangsúlyozta, hogy a „pénz, paripa, fegyver” végrehajtói kar hivatalvezetőjénél volt, és van most is. Tehát a végrehajtói pályázatok, kinevezések felterjesztése a minisztérium felé szintén a hivatalvezető hatáskörébe tartozik, és nem az elnökhöz. Hozzátette, még csak aláírási joga sem volt, szerinte elnöki tisztségében nem minősül hivatalos személynek. Az elnöknek nincsenek hatósági feladatai, érdemi döntési jogköre csak a hivatalvezetőnek van.

A büntetőügy másik főszereplője, Völner Pál volt fideszes igazságügyi államtitkár a jövő héten léphet színre. Bár keddre is beidézték a volt politikust, de nem ment el a tárgyalásra. Az Esti Újság úgy tudja Völner igazoltan maradt távol a mostani bírósági fellépésről.

A bíróság a tárgyalás végén meghozta azon döntését, hogy Schadl György és a harmadrendű vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban marad. Azaz a szabadlábra helyezési kérelmeket elutasították. Azonban Schadl ha a bíróság már mindenkit meghallgatott a perben, akár szabadulhat is azaz házőrizetbe kerülhet.