hirdetés

Nyilatkozatháború a zenészverés ügyében. H. Zoltán taxis szerint épp őt akarta bántani Benkő az Omega szintetizátorosa. Az elnáspángolt zenész épp fordítva emlékszik mindenre. A rendőrség mindenkit kihalgatott. Az azonban sokat elárul az ügyből, hogy a verekedő taxist nem vették őrizetbe. Azaz valami nagyon nem stimmel az Omegások sztorijában.

Benkő omega

Taxisként dolgozom még mindig, így ha lehet kérem se a nevem se engem ne mutassanak be. Az ártatlanság vélelme engem is megillet.

Benkő László tényként közölte, hogy megvertem őket, holott ő támadott. A hívástól számított 20 perc múlva érkeztem meg, s a letekert ablakon keresztül ütött meg. Ennél többet nincs is mit mondanom. Egyszerűen védtem magam – fogalmazott H. Zoltán.

A Tele5 taxi ügyvezető igazgatója, Pásztor György a Blikknek elmondta: 23 éve vannak a piacon, s ez idő alatt hasonló eset nem fordult elő, munkatársaik ellen ilyen panasz vagy eljárás sohasem történt.

A rendőrség megkereste már a sofőrünket. Természetesen a diszpécserszolgálatunk hangfelvételét és minden egyebet, amit a nyomozók kérnek, a hatóság rendelkezésére bocsátunk – mondta az ügyvezető.

Benkő Lászlót szembesítettük a taxis állításával, miszerint ők rontottak rá a kiérkező sofőrre.

Hazudik. Annyi történt, hogy amikor fél óra múlva megérkezett, Feri mondta neki, ha ennyi ideig tartott ideérni, hívunk egy másik taxit. Erre lebuzizta, s máris ütött az ablakon keresztül. Mi próbáltuk védeni magunkat a nagydarab taxissal szemben. Egyébként sok kétség nem lehet, hiszen velünk volt Szöllősi Kati, a basszusgitárosunk, valamint George, egy angol énekes, aki mindent látott – magyarázta a zenész, aki dobosával együtt saját felelősségére jött ki a kórházból, ugyanis Benkőnek a jobb keze megsérült. Még nem tudja, hogy az ínszalagoknak esett-e bajuk, tudja-e használni rendesen az ujjait, mindenesetre most mankóval jár, mert a lába is megsebesült, míg Debreceninek a keze zúzódott meg, és betört az orra.
Az egy rendbeli súlyos testi sértés 3 évig, a két rendbeli már 4 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha maradandó sérülés vagy súlyos egészségromlás áll be, akkor 5 illetve 7, 5 év is kiszabható.