hirdetés

Rogán Antal nem megy el a bíróságra, hogy Portik Tamással szembesítsék. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője ezt a délután kezdődő tárgyalás előtt néhány órával egy sajtótájékoztató keretében jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke „lejáratókampányt indított ellene, ő viszont ehhez semmilyen formában nem kíván asszisztálni.”

roganA történet akkor kezdődött, amikor Rogán beperelte Juhászt, aki a belvárosi ingatlanokkal kapcsolatban azt állította a miniszterről, hogy bűnözőkkel üzletel. A bíróság pedig az Együtt alelnökének kezdeményezésére beidézte a szervezett bűnözés miatt jogerős börtönbüntetését töltő Portik Tamást, hogy szembesítse Rogánnal. A júniusi tárgyaláson Rogán Antal nem jelent meg: fontos közfeladatra hivatkozva mentette ki magát.

Most azzal indokolta távolmaradását, amelyről írásban értesítette a bíróságot, hogy nem kíván egy helyiségben tartózkodni Juhásszal és Portikkal.

Az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban elítélt Portik Tamás azt állította júniusban, hogy egy alkalommal 10 millió forintnyi eurót vitt a politikusnak, aki kevesellte az összeget. Azt is nyilatkozta, hogy a kétezres évek közepe óta ismeri a minisztert.
Rogán Antal hazugságnak nevezte Portik állításait. Közleményben tudatták, hogy a miniszter soha nem találkozott Portik Tamással. Azt írták, „Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol.”

Azt, hogy a bíróság elfogadja-e a miniszter érvét, nem tudni. Az azonban tény, így magát beidézett tanú, vagy peres fél eleddig sosem mentette ki a bíróság előtt, vagy legalábbis úgy, tudjuk ilyesmire nem nagyon volt példa.