hirdetés

Rogán hatalma gyengül
2014-06-26 11:19

Nos valami nem stimmel Rogánisztánban. Legfőbb bizalmasa ugyanis váratlanul s angolosan távozott az alpolgármesteri székből. Az V. kerület rendkívüli ülésén a napirendi pontok között szerepel új alpolgármester választása, valamint új személy kijelölése valamennyi, Puskás András alpolgármester által betöltött posztra. Nem véletlen a gyors távozás, sokak szerint Rogán hatalmának gyengítése  jött el a Fideszen belül.

Minden tisztségétől megfosztják Puskás András V. kerületi alpolgármestert – írta a Város Szíve blog a csütörtöki rendkívüli testületi ülésére tervezett napirendre hivatkozva.

Csütörtök délután közmeghallgatás lesz az V. kerületnél, előtte fél 11-kor kezdődik a ciklus utolsó ülése. A napirendi pontok között szerepel az új alpolgármester választása, valamint új személy választása Puskás valamennyi betöltött tisztségére. A blog szerint ebből az derül ki, hogy akkora a baj, hogy már az októberi önkormányzati választásig sem ér rá Puskás leváltása.

A blog szerint a jegyző és a kerületi rendőrkapitány után Puskás a harmadik, akinek hirtelen kell távoznia. Eközben legalább három ügyészségi nyomozás, illetve bírósági eljárás folyik önkormányzati ügyekben.

Puskás alpolgármester mindenesetre feljebb bukik és hivatalosan nem a kerületben kitört botrányok miatt kell arrébb mennie és távozik, hanem azért mert az Eximbanknál kapott épp most egy visszautasíthatatlan ajánlatot. A lakók és a választópolgárok meg ezt mind be is veszik, mert ökörnek vannak nézve.

Puskás András közleményben reagált, amiben azt írta, azért nem vállalta a felkérést a polgármester jelölti pozícióra, mert egy másik felkérést fogadott el a kormányzat külgazdasági területén. Ma pedig alá is írta Navracsics a kinevezését. Hogy pontosan milyen pozícióról van szó, nem derült ki a közleményből, de állítása szerint összeférhetetlen bármilyen politikai állással, „így ennek okán a mai nappal lemondtam az V. kerületi önkormányzatban betöltött valamennyi tisztségemről. Ez saját döntésem, a helyi képviselő testületnek nem kell megtárgyalnia vagy elfogadnia”.