hirdetés

Bajba került a Rogán által kirúgott exjegyző. Vádat emelt az V. kerületi önkormányzat volt jegyzője, R. László és két társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség. A kiemelt jelentőségű ügyben a volt jegyzőt hivatali visszaéléssel, egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel és befolyással üzérkedéssel, egy cég ügyvezetőjét pedig befolyás vásárlásával vádolt meg a főügyészség november 23-án.

rónaszéki -nava

Az Esti Újság úgy tudja, az ügyben senkit nem vettek őrizetbe és senki nincs előzetes letartóztatásban, holott az ügy a társadalom szemében igen komoly, igen veszélyes, s valamilyen szinten rossz fényt vet a jegyzőkre, az önkormányzatokra, hisz mégiscsak egy valamiféle gyanús hivatali mutyiról van szó, ha vádemelés történt.

A vádhatóság a saját adatai és a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kezdett nyomozni. Információink szerint egy étterem tulajdonosa kenőpénzzel szerette volna elérni, hogy a belvárosi vendéglátóhely reggel hatig tarthasson nyitva. Az éjszakai üzemeltetéshez azonban a belvárosban jegyzői engedély szükséges. A tulajdonos ezért hívta fel ismerősét, a vállalkozót, aki azt mondta neki, hogy vannak kapcsolatai, és másfél millió forintért cserébe elintézi az engedélyt. A vád szerint néhány nappal később már a jegyző is tudott a dologról, nem sokkal később pedig szabad utat adtak az éjszakai nyitvatartáshoz. A mutyigyanús banda tagjai úgy buktak le, hogy a telefonbeszélgetésüket egy másik, már tartó nyomozás miatt lehallgatták. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését, panasszal éltek a gyanúsítással szemben, de a panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította.

(Fotó: RTL)