hirdetés

A Dunántúlon többnyire 25 és 30, keletebbre 30 és 35 fok között alakul, emiatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki több keleti megyére. A Dunántúl nyugati részén délutántól záporok, zivatarok várhatók. A hőmérséklet szombaton is elérheti a 34 fokot, de Nyugat felől érkezik a nagy lehűlés.

meleg 3

Az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, de a Dunántúl nyugati részén kezdetben több-kevesebb fátyolfelhő szűrheti a napsütést, késő délutántól, estétől pedig arrafelé megvastagszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd az esti óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél. Zivatar idején viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 25 és 30, keletebbre 30 és 35 fok között alakul. Késő estére általában 21 és 26 fok közé hűl le a levegő, de északnyugaton, nyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz. A hőség miatt figyelmeztetést is kiadtak hét keleti megyére.