hirdetés

Úgy tűnik rengeteg mérget adhattak el. Figyelmeztetést adott ki ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a szerepei mérgezés miatt. Sok méreg kerülhetett forgalomba Hajdú-Bihar megyében az olcsó áruból, így óvatosságra kérnek mindenkit.

növényvédőszer-méreg-blikkMint arról mi is beszámoltunk több mint egy tucatnyi ember került kórházba a Hajdú-Bihar megyei Szerepről, vélhetően metilalkohol-mérgezés miatt. Helyszíni információink szerint Szerepen többen is vásároltak a romániai házalók által árult gyomorkeserűből, egy ismert márka minden jel szerint hamisított változatából.

A mérgező italok eredeti, a kereskedelemből visszagyűjtött, illetve a szelektív hulladékgyűjtőkből származó üvegekben voltak, azaz eredeti csomagolásban vannak. A kupak az ami árulkodó, hisz az házilag van lefújva. Az üvegekre „Duty Free Shop” feliratú papírcímkéket ragasztottak, a hazai gyomorkeserűs üvegből pedig hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sincs! Fontos, hogy csak megbízható forrásból beszerzett alkoholos italokat vásároljanak, és senki ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből, különösen az olyan üvegekből ne, amelyekre az előbbi leírás illik! – írták közleményükben.

A szerepi metil-alkohol mérgezés miatt két beteg állapota továbbra is válságos. Többen művese kezelést kapnak. Azonban félő, hogy sokkal többen vásároltak és ihattak a mérgező italból a most bevitt 20 főnél. A szerepei mérgezés lehet az egyik legsúlyosabb eset, ami valaha is volt Magyarországon.

Úgy tudjuk a rendőrség nagy erőkkel keresi a mérget áruló házalókat.