hirdetés

Megvannak a mobilgátak. Így jöhet az árvíz és úgy tűnik mutyi sem volt a közbeszerzésben.Egy svájci cég lett a nyertes a katasztrófavédelem közbeszerzésén. A majdnem hatszázmillióba kerülő mobilgát-rendszer vízzel feltölthető tömlőkből áll.

mobilgát

Svájci cég nyerte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 10 kilométernyi mobilgát elemre kiírt nyílt közbeszerzését – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A nyertes Beaver Schutzsysteme AG öt ajánlattevő közül az összességében legelőnyösebb, nettó 591 milliós ajánlatával nyert. Ez az összeg megegyezik az eredetileg becsült ellenértékkel.

Az értékelésnél 80-as súlyszámmal szerepelt az ár, míg 20-as súlyszámmal a jótállási idő hosszúsága. A vízzel feltölthető tömlőkből álló mobilgát elemek közül 8 kilométernyi, egyenként 20 méter hosszúságú, míg 2 kilométernyi 10 méteres darabokból áll. A szállítás részei az elemeket tároló konténerek is.

Ajánlatot tett még a győri székhelyű Graboplan Kft., továbbá a francia Reynaud Cauvin Yvose Z.A., a lengyel „Lubawa” Spólka Akcyjna és a dán Environment Solutions cég is.