hirdetés

Nincs könnyű helyzetben az Igazságügyi minisztérium bűnügybe keveredett ex-államtitkára, akit hónapok óta figyeltek titkos módszerekkel. Völner Pál mentelmi jogát, hisz országgyűlési képviselő is ezek után kérte a Legfőbb Ügyész Polt Péter, tehát valamiféle bizonyítékot bizony találtak a Nemzeti Védelmi Szolgálat tagjai. Így nincs könnyű helyzetben Völner.

 

Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Völner, aki az igazságügyi tárca miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára abban az ügyben érintett, ami miatt letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét és amelyről mér hetek óta folyamatosan beszámolt az Esti Újság. A gyanú szerint Völner a Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál ezután közleményben közölte, hogy lemond államtitkári posztjáról az IM-ben. Az országgyűlési mandátumát azonban feltehetőleg megtartja a vádemelésig vagy akár az ítéletig is, ahogy ezt a többi gyanúsított képviselő is tette.

A vesztegetési ügy gyanúsítottjait már régóta figyelték a hatóságok. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint a vádhatóság már szeptember 16. óta folytat nyomozást. Azt megelőzően pedig nem nyílt eljárásban már korábban bevetették a Nemzeti Védelmi Szolgálatot , s a beszerzett bizonyítékok alapján ősszel a KNYF nyomozni kezdett.

A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás során eddig tizenkét személyt, köztük nyolc végrehajtót és egy végrehajtó helyettest hallgattak ki gyanúsítottként. Közülük hatan letartóztatásban vannak, egy további gyanúsított pedig bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

( Predrag M.)