hirdetés

A koronavírus delta variánsa nagy erőkkel fertőz. A hétvégi összesített adatok szerint 6688 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 75 beteg – derül ki a kormányzati tájékoztató portál adataiból.

 

Sajnos a delta variáns terjed és gyorsan szedi az áldozatokat is. A maszkviselés mivel nem kötelező így érthető, hogy napról napra több a beteg és a halott is.

Az előző hétvégéhez képest most kétszer annyi új fertőzöttet regisztráltak. A halottak száma is jelentős, hisz 75 honfitársunk hunyt el a hétvégén. A lélegeztető gépeken is napról napra több beteget kell rákötni, hogy esélyük legyen a túlélésre, most 155 főt tartanak életben a gépek.

A beoltottak száma 5 938 665 fő, közülük 5 718 873 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 104 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az aktív fertőzöttek száma emelkedik, jelenleg 24 384 fő.

Hiába emelkednek a járványadatok, a kormány egyelőre nem vezet be korlátozásokat. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt hét csütörtöki Kormányinfón elmondta: Magyarország polgárai felnőttek, aki akarja, maszkot hord, kötelező döntést a kormány nem hozott.

( Predrag )