hirdetés

A dobogókői betörőpáros a rendőröket is elgázolta volna. Az egyenruhások tüzet nyitottak, de ez sem állította meg a bandatagokat, csak egy útzárként használt autó segített.

elfogás

Egy évek óta üresen álló és egykoron szebb napokat látott dobogókői hotelből próbált különböző fémtárgyakat ellopni a betörőpáros Dobogókőn, amikor tetten érték őket a rendőrök. A szálló egy felszámoló kezelésében áll, és már szinte mindent levittek a hotelből, ami mozdítható volt.

A tolvajok a zsákmányt az autójukba pakolták, de amikor el akartak indulni a parkolóból, rendőrök állták útjukat. A kocsi vezetője ekkor gázt adott és megpróbált elmenekülni. Az egyik rendőrnek félre kellett ugrania, hogy el ne gázolják, ezután adtak le figyelmeztető, majd célzott lövéseket a rendőrök.

A rendőrök összesen öt figyelmeztető és kilenc célzott lövést adtak le a betörők autójára. Ők azonban a szitává lőtt kocsival is továbbmenekültek, és csak azért álltak meg, mert nekiütköztek egy, az úton keresztbe állított rendőrautónak. A sofőr legelőször még azt mondta a rendőröknek, hogy nem ő, hanem a társa vezette az autót. Amikor azonban figyelmeztették, hogy hamis vádért öt év börtönt is lehet kapni, visszavonta vallomását. Így is három bűncselekménnyel gyanúsítják.