hirdetés

Rendőrök vették őrizetbe a Kétfarkúak elnökét, Kovács Gergelyt és még tíz aktivistát. Városszépítő célú utcai festést rendezett Pécsen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a rendőrök azonban közbeléptek, és több résztvevőt előállítottak.


ketfarku-orizetbe-vetelA Magyar Kétfarkú Kutya Párt 8-10 aktivistáját előállították a rendőrök Pécsen szombat délután, vélhetően rongálás gyanúja miatt. A párt tagjai s szimpatizánsok a történelmi belvárosban, a Ferencesek utcájában folytatták a más városokban már ismert kátyúfestő akciójukat. A töredezett burkolat színesre festésével az elhanyagolt, javítandó járdákra igyekeznek felhívni a figyelmet.

A Dunántúli Napló helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a Ferencesek utcájába délután öt óra körül négy rendőrautó érkezett, az egyenruhások igazoltatták a járdát zománcfestékkel beszínező fiatalokat. A párt vezetője, Kovács Gergely is részt vett az akcióban, végül őt is előállították a rendőrök.

Értesülésünk szerint az MKKP szombat este Pécsen találkozót szervezett a helyi tagoknak, emiatt érkezett a városba Kovács Gergely, és ehhez kapcsolódva kezdtek a járdafestésbe. A párt aktivistái szerint más városokban még nem fordult elő, hogy rendőri intézkedést váltott volna ki a festés.

Este hat után az összejövetel Facebook-oldalán annyit közöltek: Épp a rendőrségen ülünk, kicsit késik a klub kezdése!

Az eset kapcsán a Társaság a Szabadságjogokért jelentkezett és közölték, jogos segítséget nyújtanak a Kutyapárt eljárás alá vont aktivistáinak. A TASZ más ügyekben is képviseli a párt tagjait – tudtuk meg Heindl Péter jogásztól.