hirdetés

Kézigránátot dobott a feleségére egy mezőhegyesi férfi egy rendőr jelenlétében. Csodával határos módon és az egyenruhás lélekjelenlétének köszönhetően senki sem halt meg a detonációban, de a robbanásban súlyosan megsérült a nő, akit előtte életveszélyesen megfenyegetett a férje.  

gránát 2

A közlemény szerint a nő csütörtök reggel jelentette be a rendőrségen, hogy a lakóhelyükön, egy mezőhegyesi idősotthonban, megfenyegette a férje, akivel együtt üzemeltetik az intézményt. A kiérkező körzeti megbízottal beszélő nőt a férj az egyik szoba előterében utolérte, majd elővett, élesített és a szobába dobott egy kézigránátot, amely fel is robbant.

A rendőr látta, hogy a férfi előveszi a gránátot, és mindkét embert próbálta eltaszítani a detonáció hatásának útjából. Így mérsékelte a szerkezet repeszeinek és lökéshullámának hatását, de az első orvosi vélemény szerint a nő így is súlyos sérülést szenvedett. A helyszínen tartózkodó békés megyei rendőr ezután megbilincselte a 61 éves férfit.

Az Európa Tanács adatai szerint minden negyedik-ötödik nő szenved el felnőttkorában legalább egyszer fizikai erőszakot. Magyarországon az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) tavalyi reprezentatív kutatása szerint a 15 év feletti nők 28 százaléka, több mint 1,2 millió nő válik élete során fizikai, szexuális vagy mindkét erőszak valamely formájának áldozatává, a partnerük által valaha fizikai vagy szexuális erőszakot, esetleg mindkettőt elszenvedett nők aránya pedig majdnem 950 ezerre tehető. A magyar nők kilenc százaléka ellen követtek el szexuális erőszakot 15 éves kora óta, miközben a szexuális erőszakkal kapcsolatos esetekben alig pár száz büntetőeljárás folyik évente – olvasható a honlapon.