hirdetés

Fokozzák a biztonsági intézkedéseket Magyarországon is. Jóval több rendőr lesz az utcákon, a reptereken és a határátlépés is lassabb lesz.  A nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja rövid ülést tartott a brutális és közel 150 ember életét követelő párizsi merényletek miatt. A miniszterelnök Orbán Viktor több döntést is hozott. Bár állítólag nincs közvetlen terrorfenyegetettség hazánkban. Tény viszont, hogy az Iszlám Állam bárhol lecsaphat Európában, sőt ezt pár napja ígérték is. Hogy a terroristák miként szivárogtak be Európába, pontosan nem tudni, de a menekültáradat során, főleg az elején pocsék volt a migránsok egyenkénti átvizsgálása. És sajnos, mivel rengeteg menekült azonos névvel és születési dátummal regisztrált, nehéz is tudni, hogy ki kicsoda valójában.

Security ülés-kovács zoltán

A terror befigyelt Európába sokkoló módon, és sajnos az Iszlám Állam is itt van. Szépíthetjük, magyarázhatjuk, de itt vannak a terroristasejtek, magányosan, vagy épp épp csoportosan, nem tudni pontosan, hisz épp ez a lényeg, rejtőzködnek és az alkalomra, a parancsra várnak.

A menekültáradat pedig csak egy csepp volt a tengerben, hogy ezen sejt tagjai könnyedén, mondhatni játszi könnyedséggel bejussanak Európába, miközben a vén kontinens vezetői egymást marták, kritizálták és próbálták a migránsok ezreit feltartóztatni. Sajnos ezt a meccset az Iszlám Állam ellen elvesztettük, épp a politikusok miatt, akik nem terrorszakértők, és kényük-kedvük szerint packáztak egymással.

Bakondi György, a kormányfő biztonsági tanácsadója azt mondta, hogy nincs arról információ, hogy közvetlen terrorfenyegetettség lenne Magyarországon. Ugyanakkor Magyarország védelmét meg kell erősíteni, ahogy ezt most az unió más országaiban is teszik. A megerősített biztonsági intézkedés alapján a B szintű terrorfenyegetettség szigorítását rendelték el. Ezt azt jelenti, hogy növelik a rendőri jelenlétet a közterületeken, repülőtereken, Paksnál. Szigorítják a határok ellenőrzését, és a börtönöket is jobban őrzik.

Bár ez a börtönvédelem picit fura, hisz IÁ-katonát nem őrzünk börtönben, hacsak a börtönbe csukott és kitiltott menekültek miatt nem, akiket ugye, nem tudunk átadni, kitoloncolni egyik déli szomszéd országunknak sem, mert a kerítés miatt berágtak ránk, nem veszik át a kitoloncolt és kiutasított menekülteket.

Bakondi beszélt arról is, hogy jogi intézkedéseket is bevezetnek, de erről a szerdai kormányülésen döntenek majd, így részleteket addig nem akar elárulni.

Orbán Viktor miniszterelnök egyik döntése az volt, hogy november. 15-e legyen nemzeti gyásznap a francia áldozatok emlékének tisztelegve.  A kormányfő közölte, hogy a Fidesz kongresszusa is elmarad, ami vasárnap lett volna, de „egy kongresszus mindig ünnep, most pedig nincs mit ünnepelni.” Az új időpontról később döntenek majd.

Felmerült kérdésként az is, hogy, hogy a vasárnapi magyar–norvég Eb-pótselejtező visszavágója elmarad-e, mert az egy nemzetközi UEFA-rendezvény. Így Magyarországnak ebbe nincs beleszólása.