hirdetés

A Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint nem ismerte be bűnösségét az a 21 éves kecskeméti fiú, akit terrorcselekmény elkövetésének szándékával gyanúsítanak, aki az Iszlám Állam futball Eb elleni támadásaiban vett volna részt. Érdekes, hogy egy darab olyan eszközt és robbanóanyagot sem találtak a TEK-sek, ami egy bomba előállításához szükséges. Az Eb meccsek ellen készülődő egyetemista esete kezd rémisztően hasonlítani a 2004-es izraeli államfői látogatás előtti napokban történt budapesti fogorvos elfogásához, aki szintén terroristának lett megbélyegezve. Szerencsére pár hónap alatt kiderült Saleh Tayseernek annyi köze van a terrorizmushoz mint mondjuk Habony Árpádnak.

 

Hajdu János, a TEK főigazgatója szerda délután azt nyilatkozta, hogy a gyanúsított csőbombát akart készíteni, és ehhez már meg is vette a szükséges alapanyagokat, ők ezért mentek Kecskemétre.

Jován László, a gyanúsított védőügyvédje az Esti Újságnak tagadta, hogy bomba készítéséhez szükséges anyagokat foglaltak volna le.

Nem igaz, hogy robbanószerkezetet vagy ahhoz szükséges eszközöket találtak a házkutatáskor. Ügyfelem panasszal is élt a gyanúsítás ellen és tagadja, hogy ő bármiféle bűncselekményt követett volna el vagy akart volna elkövetni. Ez teljesen badarság, képtelenség.– fogalmazott Jován László ügyvéd.

A fiatal kecskeméti fiú tisztességes , tehetős, polgári család tagja. Soha nem volt büntetve de a családjának a tagjai sem kerültek szembe a törvénnyel. A fiatal gyanúsított egyetemre jár, jól tanul és mint minden más hasonló korú keresi a helyét a világban, de ez még nem jelenti azt, hogy terrorista vagy épp bünöző lenne.

A TEK Budapesten fogta el az Eb események ellen állítólag merényletet tervelő vagy épp annak végrehajtására felkért fiatalt, de tartott egy házkutatást Kecskeméten is, a szüleinél.

A TEK főigazgatója nem erősítette meg de nem is cáfolta azt a sajtóértesülést, amely szerint a magát iszlamistának valló férfi a labdarúgó-Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Puskás Stadionban akart robbantani – tisztázták a korábban elhangzottakat.

Hozzátette: a kutatás során valóban nem foglaltak le robbanóanyagot a TEK-esek, viszont több elektronikus adathordozót elvittek,

2004-ben is volt hasonló nagy terrorista fogás Budapesten. Akkor egy közismert palesztin fogorvost Saleh Tayseert vertek bilincsbe épp az akkori izraeli államfő Móse Kacav érkezése elött. Ez persze parádés hír volt és esemény előtt agyba főbe lett dicsérve mindenki de csak kiderült pát hónap múlva, hogy a doki semmiféle terrorcselekményt nem tervezett. Nehogy most is az legyen majd, hogy az Eb-után majd kiderült, ja kérem semmiféle ISIS és semmiféle robbantást nem tervezett ez a kecskeméti egyetemista V.Kende. de mondjuk propagandának és hírverésnek nem rossz.

(Csákány Tibor)