hirdetés

Az eső sem akadályozta a rekordot. Csúcsot jelentő 27 860 futó indult a 30. – az idén először kétnapos – SPAR Budapest Maraton Fesztiválon, ezzel minden idők legmagasabb létszámú sporteseménye lett Magyarországon. S bár a főváros le volt zárva az esemény miatt, komolyabb dugók sehol sem alakultak ki. Sőt információs táblákat tartogató rendezők is voltak szerte a városban, hogy felhívják a figyelmet, merre ne menjenek az autósok. 

spar maraton II

Megúszták az autósok is a Budapestet lezáró sportesemény okozta izgalmakat. Egyrészt szakadt az eső, és sok autós inkább otthon maradt. Aztán tegyük hozzá, igen jól meg volt szervezve a tájékoztatás, hogy hol lesznek lezárások. Harmadrészt magunk is meglepve tapasztaltuk, hogy hatalmas táblákkal is kommunikáltak a verseny szervezői a belvárosban az autósoknak, hogy hol mi van lezárva. Ezen táblatartó rendezők előtt is le a kalappal, hisz az eső őket is áztatta.

A futók 80 országot képviseltek, Magyarországról 910 településről érkeztek versenyzők. A vállalkozó kedvűek három távon – 10 km, 30 km, illetve a maratonon – indulhattak a szervezők tájékoztatása szerint.

A férfiak maratonversenyében Soós Dániel (Bp. Honvéd SE) diadalmaskodott 2:25:18 órás idejével, nagy hajrával megelőzve Jenkei Pétert (Vasas, 2:25:53). Harmadikként Izer Ádám (ELTE ADSK, 2:27:09) ért célba. A nőknél a Bp. Honvéd SE versenyzője, Merényi Tímea Krisztina (2:45:08) nyert Staicu Simona (Dunakeszi VSE, 2:47:33) és Laluska Zsuzsa Szabina (ELTE ADSK, 2:50:56) előtt. A klasszikus egyben országos bajnokság is volt.