hirdetés

Rendőrök, polgárőrök, a Terrorelhárító Központ munkatársai, kutató-mentő egyesületek, köztük több kutyás mentőegység és civilek is csatlakoztak az 5 éves tolna-mözsi Nyári Gergő Dávidka  kereséséhez. A keresésben több százan vettek részt és a helikopteres, drónos, kutyás keresés után végül megtalálták fiút, aki információk szerint a körülményekhez képest szerencsére jól van, de a mentők kórházba vitték.

 

Hatalmas erőkkel keresték a hatóságok és az önkéntesek az ötéves Nyári Gergő Dávidot, aki tegnap délután tűnt el Tolna-Mözsön. Értesüléseink szerint a gyerek az apjával és a testvéreivel volt otthon, amikor a viharos erejű szél kicsapta a kaput, a gyerek pedig egyszerűen kisétált rajta.

Gergő keresését nehezítette, hogy egy betegség miatt nem tud beszélni, a kezével mutogatva kommunikál. A barna hajú, vékony testalkatú kisfiú az egész éjszakát a szabadban töltötte. Nehezítette a keresést, hogy erős szél fújt, és elkezdett esni a hó is. Azonban a. TEK által irányított keresés sikerrel végződött, hisz profi munka volt. A terrorelhárítók helikoptereket, drónokat és hőkamerákat is bevetettek a mielőbbi megtalálás érdekében, ami kellett is, hisz a környékén a hó is szakadni kezdett, így nemcsak az idővel de a hőmérséklettel is meg kellett küzdeni azért, hogy a kis Dávidka épségben kerüljön elő.

A környékbeli utcákban, és az egész településen kerestük az eltűnt kisfiút. A lakóövezet mögött van egy erdős, mocsaras rész, ott is zajlott a kutatás. Az 5 éves gyermeket a település határában találták meg, a körülményekhez képest jól van, de a mentők kórházba viszik.-közölte Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az éjszaka hőkamerákkal vizsgálták át a környéket, munkatársaik hatalmas területet vizsgáltak át, minden technikai eszközt bevetettek, ami a rendelkezésükre állt és ami ebben a helyzetben segíthet.- közölte Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) szóvivője .

A rendőrség kedd reggeli közleménye szerint a fiú hétfő délután távozott Temető utcai otthonából. A Teol.hu hírportálnak az édesanya elmondta, a kisfiú autizmusban szenved és szeret sétálni és bizony oda kell rá emiatt rá figyelni.