hirdetés

Már a reklámcégek is szakmát váltanak. Nehéz idők járnak. Így fordulhatott elő az az elsőre tragikomikusnak tűnő eset, hogy a  Türr István Kutató Intézet, amely az EMMI egyik háttérintézménye, s amely többek között a botrányos ORÖ milliárdos projektek egyik szereplője, három vidéki udvarán takaríttatja a havat egy reklámcéggel negyedszáz millió forintért.

türr istván kutató

Bármennyire is meghökkentő, fura és teljesen életszerűtlennek tűnik, egy reklámcég takarítja és lapátolja a havat az EMMI egyik kutatóintézeténél negyedszáz millió forintért.  Igaz, ezen pénzért három vidéki ingatlannál kell elvégezni a kemény fizikai munkát. A Türr István Kutatóképző Intézet ugyanis a Lightboard Outdoor Kft. nevű reklámcéget hirdette ki ezen hólapátolási munkáról szóló a pályázatán. Két szezonra 25 millió forintot kap ezért a reklámcég. Minderről elsőként az RTL számolt be, amely még mindig nincs teljesen jó viszonyban a kormánnyal.

A reklámcéget meghívásos pályázaton választották ki a feladatra, és már 2013-ban is ők lapátolták a havat teljesen tökéletesen. Az ügy furcsasága az, hogy reklámcég nyert. A másik, hogy meghívásos volt  a pályázat.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának roma szakképzéssel foglalkozó háttérintézménye úgy tudjuk, az ORÖ milliárdos és botrányos projektjeiben is érintett, hisz a szakmai munkát, megvalósítási tanulmányokat a Türr Intézet dolgozta ki.

 

Visszatérve a havas ügyre, a minisztérium meghívásos pályázaton választotta ki azt a céget, amely a Türr István Képző és Kutató Intézet három vidéki, miskolci, kecskeméti és ózdi  telephelyén végzi a hótakarítást. A pénzért három udvart kell hómentesíteni, összesen 7000 négyzetméteren, azaz egy focipályányi területen. Így egy négyzetmétert valamivel több mint 3500 forintért hótalanítanak, ami igen szép kis pénz, és ilyen díjat még a Főkefe sem ad a nagy hóesések és hóhelyzetek idején. A feladatra szánt 25 millió forintos összeg áfával együtt értendő.

A Lightboard Outdoor Kft. nevű cég referenciái között – legalábbis a weboldaluk szerint –  síkosságmentesítés nyomokban sem szerepel, ez ugyanis egy reklámügynökség. 2013-ban mégis elnyertek már egy hótakarítási megbízást, ugyanettől a minisztériumi háttérintézménytől.

A reklámcég szerint a mostani ár két szezonra vonatkozik, és benne van a gépek, a felhasznált anyagok, valamint a hóeltakarító szakemberek szállásköltsége is. Közölték továbbá, hogy hivatalos tevékenységeik között szerepel a hótakarítás.

A Türr István Intézet írásban közölte: rendkívüli belső vizsgálatot rendeltek el, amely még nem zárult le.