hirdetés

A rendőrség nagy erőkkel keresi azt a férfit, aki a váci vasútállomáson felakarta gyújtani az utastársait. A biztonsági őr végül sikeresen feltartóztatta és átadta a rendőröknek a férfit, akit valamiért nem vettek őrizetbe és nem állították elő az egyenruhások. Azt, hogy miért nem lett a férfi őrizetbe véve egyelőre nem tudni a PMRFK erre vonatkozó felvilágosítást nem ad. 

máv munkatoborzásAhogy arról beszámoltunk, a rendőrség szerdán tett közzé felhívást, miszerint keresik a 38 éves Szobonya Lászlót , aki a gyanú szerint összeveszett a várakozókkal, és lelocsolta égésgyorsítóval a ruhájukat. A folyadékból a földre is öntött, majd egy égő csikkel próbálta meggyújtani azt, de időközben a peronra ért a biztonsági őr, aki eloltotta a cigarettát.

A férfi ezután előkapott egy kést, közben folyamatosan szitkozódott. A rendőrség szerint ölni akart. Távozóban a rendőrség szerint egy másik férfit késsel fenyegetett meg.

A PMRFK a férfit emberölés kísérlete miatt keresi nagy erőkkel. Több információt a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adnak. Így azt sem tudni a férfit, miért nem verték bilincsbe a rendőrök, miért nem vették őrizetbe. Persze lehet, hogy a vasutas gyújtogató kereket oldott a rendőrök elől.