hirdetés

Kocsis Máté fideszes polgármester és ex-országgyűlési képviselő édesapjának a különleges személyes adatával élhetett vissza az atlatszo.hu.  Mint ismeretes a baloldali illetve sokáig az MSZP nagyágyúja, Hagyó Miklós által is támogatott blog azt írta, hogy közokirat-hamisítás miatt megrovásban részesítették a Fidesz kommunikációs igazgatójának, Kocsis Máténak az édesapját. A Fidesz szerint Kocsis apja becsületes ember sok más baloldali politikussal szemben.

kocsismáté

Az atlatszo.hu arról számolt be, hogy a 2010-es választások előtt 30 választókorú állampolgárral gyarapodott az addig 90 fős Abaújlak lakosainak száma, mivel nyolc abaújlaki ingatlanba addig más Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken, főképpen Szikszón élő lakosokat jelentettek be. Az ügynek 31 gyanúsítottja volt, egyikük Kocsis Máténak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának, Józsefváros polgármesterének édesapja. Az ügyészségi határozat megemlíti, hogy Kocsis édespaja a bűncselekmény elkövetését, a fiktív bejelentéseket elismerte. 2010. december 12-én a szikszói ügyészség megszüntette a rendőrségi nyomozást. A közokirat-hamisítás bűncselekményt elkövető személyeket megrovásban részesítette, úgy ítélte meg, cselekményük társadalomra való veszélyessége csekély, az idő múlása pedig szintén nem indokolja, hogy akár a legenyhébb büntetést is kiszabják.
Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája közölte, Kocsis édesapja soha nem követett el semmilyen bűncselekményt, és minden ezzel ellentétes állítás miatt az érintett büntető- és polgári jogi eljárásokat fog kezdeményezni.
„Az említett történetben egyetlen bíróság sem hozott elmarasztaló ítéletet, a nyomozást megszüntették” – hangsúlyozzák közleményükben, egyben gratuláltak a cikk szerzőjének, hogy Kocsis Máté után „ráfordult” a polgármester családjára is.
„De felhívjuk a figyelmét, hogy Kocsis Sándor 67 éves, becsületes magyar állampolgár, aki soha nem állt bíróság előtt büntetőügyben, szemben sok, feleennyi idős baloldali politikussal” – tették hozzá.