hirdetés

Sokkoló fotókat kaptunk menekült kisgyermekekről, akiket rácsok mögé zárnak. Ez ma sajnos Magyarország és egyben tökéletesen tükrözi a magyar hatóságok valós viszonyát, hozzállását az illegális bevándorlókhoz. Sajnos egyszerűen a rácsok mögé zárják a gyerekeket a magyar hatóságok, ami több mint kegyetlen és embertelen eljárás. Nem vagyunk abban biztosak, hogy ez így törvényes és tisztelettel kérjük a Belügyminisztert ne engedje, hogy a továbbiakban ilyen előfordulhasson.

menekült gyerekek

Szerkesztőségünk sokkoló fotókat kapott arról, hogy az illegális határátlépők kisgyermekeivel miként bánnak a magyar hatóságok. Hát sajnos nem kényeztetik el a szerencsétlen kis lurkókat az tény. Sőt. A fotók tanúsága szerint simán bezárják őket a fogdán a rácsok mögé ami 2015-ben Európa közepén elképesztő és egyben embertelen lépés. Úgy bánnak velük, mint a héköznapi bűnözökkel nyugodtan kijelenthetjük a gyerekekkel.

A képen látható kisgyermekek Afganisztánból a háború elől menekültek szüleikkel közösen. Több hónapig utaztak mire idáig elértek. Úgy tudjuk az autópálya rendőrök fogták el őket infromációink szerint és vitték be őket a rendőrségre, ahol bezárták őket egyszerűen a fogdába. Ráadásul a gyerekek, de a felnöttek sem tudnak tisztálkodni és az elviselhetetlen bűz az egész rendőrségi épületet átjárja. Ezt sem értjük teljesen miért nem tisztálkodhatnak a migránsok? Talán a fertözéseket is el lehetne kerülni, s a rendőröknem sem kellene a bűzben dolgoznia. Mert ügye ezen menekültek hosszú ideje jönnek több ezer kilométert gyalogolva, és se fürdeni, se tisztálkodni nincs lehetöségük.

Így tisztelettel kérjük a belügyminiszert, aki szintén édesapa, hogy a jövőben ne engedje meg, hogy ilyen előfordulhasson és tegye meg a szükséges azonnali lépéseket annak érdekében, hogy a menekültek gyermekeit, normális körülmények közt, akár a gyermekbarát szobákban helyezzék el. Egy Uniós tagállamban , Európa közepén, amely egyben az európai kultúra egyik bölcsője is, ahol demokratikusan működő jogállam van, nem történhet meg 2015-ben ilyen szégyen!

Amennyiben nincs minden rendőrőrsön gyermekbarát szoba, úgy azonnali hatállyal legyen kedves elrendelni a belügyminiszter, hogy legyenek ilyen helységek, és soha ne fordulhasson elő többet, hogy alig pár éves gyerekek fogdán rácsok közt, egyfajta börtönbe legyenek zárva ártatlanul. Nemzetségtöl függetlenül.

Úgy véljük, ha van pénz kerítésre, akkor van pénz gyermekbarát szobákra is a rendőrségi épületekben.