hirdetés

Négy év után ismét úgy érezte a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy most itt az ideje elővenni az eddig meg nem oldott veszprémi robbantást. Mint ismeretes 1997-ben, a saját autójában repült a levegőbe a veszprémi vállalkozó, Molnár Péter. Természetesen mint manapság szokás minden leszámolást és robbantási merényletet, ezt is POrtik Tamásra szeretnék bizonyítani. Persze az már picit kezd lassan furcsa lenni, hogy itt mindent Portik csínált ? Természetesen mindeddig, ezuttal sincs még gyanúsított, de ez csak idő kérdése, terhelő vallomás már biztos hamarosan lesz Portikra. Csak jó lenne valami szavahihető személy is már. 

portik_tek

Molnár Pétert az 1997-ben „eltűnt” majd bebetonozva hosszú évtizedek után megtalált Szlávy Bulcsú észak-balatoni helytartójaként tartották számon. Molnár később a Szlávy érdekeltségeit átvevő Aranykéz utcai áldozattal, Boros Tamással ápolt üzleti kapcsolatokat. Az üzletembert 1997. augusztus 13-án a Balatonalmádi és Szentkirályszabadja közötti útszakaszon Nissan Patrol terepjáróval, a vezetőülése alá rejtett plasztikbombával robbantották fel. A 33 éves férfi meghalt, 21 éves utasa életveszélyes sérülésekkel került kórházba, de a fiatalember végül túlélte a merényletet. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt ismeretlen tettes ellen kezdett vizsgálódni, majd a bűnügy átkerült az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságához, de 2001-ben eredménytelenül zárták le a nyomozást. Az aktákat csaknem egy évtizeddel később újra elővették, ám a Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást 2011 augusztusában ismét felfüggesztette.

A 2014. szeptember 18-án újraindított nyomozásról az ORFK szóvivője, Csiszér-Kovács Viktória annyit árult el, hogy annak határideje október 4-éig tart. Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, így az ismeretlen tettes ellen folyik – mondta a szóvivő.
Természetesen az újra leporolt bűnügy nyomozása egyértelműen Portik Tamás és csapata irányába mutat. Értesüléseink szerint a nyomozók annak ellenére gyanítják azt, hogy a robbantásra Portik adta ki a parancsot, hogy az Energol-vezérnek közvetlenül nem volt konfliktusa a vállalkozóval. Egyik emberének, veszprémi Jimmynek, illetve egykori energolos cégtársának, Ferencsik Attilának viszont súlyos vitája volt Molnárral, amelyből mindketten megalázottan kerültek ki, de a megszégyenítést nem felejtették el. Legalábbis a nyomozók szerint.
Úgy tudjuk, már vannak olyan vallomások amelyek szerint Portik a társait ért támadás miatt adott utasítást a veszprémi üzletember meggyilkolására. A rendőrségnek állítólag arra is van adata, hogy az energolos bizalmi embere, ez az állítólagos veszprémi Jimmy egy budapesti lakásban készítette a leszámoláshoz használt robbanóanyagot. Az olajos cég katonájáról egyébként Zsóvár Imre is elmondta az Aranykéz utcai merénylet tárgyalásán, hogy Jozef Rohác mellett veszprémi Jimmy volt Portikék másik bombaszakértője.
Mindezzel azért vannak bajok. Egyrészt, hogy aki ismeri és látta ezt a veszprémi Jimmyt annak sok minden eszébe jut, dehogy bombát tudna késíteni, na ez megmosolyogató. Verekedni inkább tud a látvány szerint. Jimmy feltehetőleg azért került a nyomozók látókörébe, mert az emberei a Fradi biztonsági csapatában bőven jelen vannak. Ráadásul az éjszakai életben igen járatos, és sok mindent tudó ember. Az, hogy Ferencsik katonája lett volna, vagy Portik haverja lenne, na ez ismét egy érdekes feltételezés.