hirdetés

A Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el Portik Tamás tanúként tett nyilatkozata miatt, amelyben azt állította, hogy Rogán Antalnak még polgármesterként pénzt adott át egy ügy elintézése miatt. Az ügy érdekessége, hogy bár kötelessége lenne az ügyészségnek minden esetben hamis vád miatt eljárást indítania, ahol kiderült, hogy a feljelentők kamuztak, erre évek óta nem nagyon volt példa. 

portik_tekAz Esti Újság is beszámolt attól, hogy a Rogán Antal és Juhász Péter közötti per idén június 17-én tartott tárgyalási napján Portik Tamás tanúvallomásában azt állította, egy alkalommal 10 millió forintnyi eurót adott át Rogán Antal polgármesternek egy-egy ingatlan áron aluli megszerzéséért közbenjárva.

A per során a bíróság szembesíteni akarta Rogánt és Portikot, de a miniszter erre nem ért rá.
Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint Portik vallomását követően több feljelentést is kaptak. A Rogán elleni korrupciós vádat a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította, ezt követően Portik Tamás ellen viszont hamis vád miatt eljárást indítottak.

Az ügy érdekessége, hogy bár kötelessége lenne az ügyészségnek minden esetben hamis vád miatt eljárást indítania, ahol kiderült, hogy a feljelentők kamuztak, erre évek óta nem nagyon volt példa.

(Forrás: Esti Újság–NOL)