hirdetés

Az alvilág fenegyereke ismét a belügyminiszterre tett fura és egyben igen súlyos kijelentéseket. Portik szerint a belügyér adott többek között Boross felrobbantására utasítást, s állítása szerint más kétes ügyletekben is részt vett. Hogy a hosszú ideje börtönben lévő Portik ezt mivel tudná alátámasztani, nos arra nem derűlt fény. Persze jutott bőven a miniszterelnök úr tanácsadójának is, aki egyfajta postásként irányítja igen rossz felé megbízóját Orbán Viktort. De Portik az olajügyek és a politika szerepét is feltárta.

portik_tek

A leszámolásos ügyek egyik fő vádlottja a szebb napokat látott Portik Tamás a legutóbbi tárgyaláson ismét „elővette” a belügyi kártyát. Azaz Portik nem kímélte szavaival Pintér Sándort és megismételte, amit már egyszer elmondott a taláros tetsület elött, hogy a belügyminiszter adott megbízást Boros likvidálására. De elmondása szerint a belügyér nem csak „gyilkoltatott”, de „drogüzletekben” is benne volt, valamint „bűnszervezetet vezet”.Hogy mindezt honnan veszi Portik és mivel tudja bizonyítani az nem derűlt ki. Így az sem kizárt, hogy a bilincsbe vert férfi aki jó ideje van börtönben csak alaptalanul vádaskodik.

Portik egyébként hangsúlyozta, ha ő mindent elmondana, amit tud, akkor a belügyér környezetéből több embert is le kellene tartóztatni. Elmondta azt is, hogy szerinte a vele jó kapcsolatban lévő Pápa Marianne „a Fidesz agytrösztje”, ő mondja meg Habony Árpádnak, Orbán Viktor tanácsadójának, hogy „milyen legyen az irányvonal”.

A harmadrendű vádlott büszkén kijelentette, hogy volt rá példa, amikor ő maga szabta meg, „hogy milyen legyen az irány és ebből ő sok pénzt keresett”.

Szóba hozta az olajszőkítők számára busás hasznot hozó jövedéki törvényt is Portik, „amit a politikának, az MDF-nek köszönhetnek”.  Az egykori olajos újra felhozta, hogy a kormánypártok érdekében álltak a 98-as székházrobbantások, és a Fidesz hatalma „az erőszakban született”.

Nos tény kérdése, hogy az olaj-ügyeket nem véletlenül tikosították jó pár évtizedre. Az is tény kérdése, hogy az olajos vezetők mind mind más politikusnak vitték havonta, vagy hetente a csúszópénzeket. S hogy ne legyen zavar Portik és mondjuk a többi olajguru is más más párttal tartotta a kapcsolatot. Siófok egy kedvenc helye volt az egyik párt szóvívőjének, aki hozta vitte az olajosok táskáját. Ezen országgyűlési képviselő havonta ment a százmilliókért az MDF érában. De  az MSZP oldalán is voltak olyan politikusok, akik szintén nem utasították vissza anno az olajos százmilliókat, havonta. Szóval Portik ezen ügyben úgy tűnik tud valamit de konkrétumokat, neveket még mindig nem mondd. Vár valamira úgy tűnik.