hirdetés

Komoly kapcsolata volt a leszámolási ügyek vezérének tartott Portik Tamásnak  a Fidesz felső vezetésével. legalábbis erről tanúskodik az a belvárosi ingatlan panama ügy, ami miatt most szegény Rogán Antal magyarázkodhat. Ugyanis meglehetősen kapkodva adta igen olcsó áron a maffiakötődéseiről ismert Portik Tamás élettársának a Károly körút 26. szám alatti üzlethelyiséget az V. kerületi önkormányzat . Minderről árulkodnak a testületi üléseken készült jegyzőkönyvek.

portik

A maffia beépült  a politikába ezt tudja mindenki. Arra azonban senki sem számított, főleg nem a kormánypárt, hogy a Fidesz rendőrség által ledarált gengszter vezérnek tartott Portik Tamásról kiderül, hogy bizony neki is voltak jó fideszes kapcsolatai. Nos nem is akárhová értek Portik csápjai, a Fidesz jelenlegi frakcióvezetőjének a belső köreihez.  A maffia vezérnek tartott férfi élettársa ugyanis furcsa módon és körülmények között szerzett meg egy ingatlant a Rogánék vezette önkormányzattól. A dokumentumokból ugyanis kiderül, hogy alig két hónappal azelőtt vált bérlővé Pápa Marianne cége, a Classic Immo Kft., a kétes ingatlan ügyben, hogy az önkormányzat  a bérlőknek járó kedvezménnyel együtt el is adta nekik az ingatlant.

 

Rogán Antal akkori polgármester a 2011. október 10-i testületi ülésen számolt be arról, hogy aláírták a bérleti szerződést a kft.-vel, a következő ülésen pedig Puskás András alpolgármester (Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban) kezdeményezte a 212 négyzetméteres üzlet potom 52,4 millió forintos elidegenítését. Figyelemre méltó, hogy az adásvétel lebonyolítására azt a Sélley Zoltánt jelölték meg, aki később a Portikékkal való üzletelés felelősévé tett Rónaszéki László jegyző utóda lett.

 

Az biztos, hogy az előző jegyzőt nem emiatt az ügy miatt rúgta ki Rogán, mert éppen Sélley készítette elő az üzlet eladását, a piaci ár töredékéért – reagált Juhász Péter, az Együtt önkormányzati képviselője.

 

Nos a Fidesz ezen ügy miatt súlyosan megégette magát és a belvárosi önkormányzat is. Így nem csoda, hogy az ügyben kavaró és kutakodó Juhász Pétert az Együtt PM képviselőjét nem szeretik, sőt ellene most épp összeférhetetlenségi vizsgálatot indítottak, mert a Fidesz V. kerületi képviselői szerint túl szegény és vagyontalan Juhász  és ez több mint gyanús.