hirdetés

Fordulat az Aranykéz utcai merénylet ügyében. Hiába van jogerős ítélet most új információk merültek fel és a Kúria nyomozást rendelt el. Így lehet végül csak kiderülhet , hogy mégis Portik Tamásnak volt igaza, azaz, hogy semmi köze a több emberéletet követelő robbantáshoz sem.

portik-tamasLehet kiderül mégis csak az éjszakai élet fenegyerekének lesz igaza és valóban semmi köze nem volt az Aranykéz utcai merénylethez sem. Portik Tamás végig tagadta, hogy bárkinek utasítást adott volna, hogy kövesse el a merényleteket. Ráadásul most épp Josef Rohac az állítólagos elkövető mondhatja el ki is volt az igazi megbízó.

A szlovák férfi Rohac tényleges életfogytig tartó büntetést kapott a Fenyő gyilkosság és az Aranykéz utcai merénylet miatt. Azonban vallomást eddig nem tett eddig. Most azonban a szlovák Meciar-féle titkosszolgálattal is hírbe hozott Rohac úgy tűnik megszólal és elmondja ki volt az igazi megbízó.

Az tény, hogy anno tetőtől talpig vizsgálták Portik érintettségét de nem állt össze a kép. Ráadásul Portik nem dönthetett egyedül emberek sorsáról, sőt, ő sosem döntött. Ráadásul Boros nem őt terhelte be anno azon a bizonyos videó vallomással, azaz érdeke sem volt Portiknak, hogy Boross Tamás elszálljon. Érdekes módon például azt senki nem vizsgálta vagy legalábbis nem hozta nyilvánosságra senki, hogy a titkos videó vallomás miként került a gengsztervezérekhez ?

Az is érdekes, hogy anno egyértelmű volt, s erre bizonyítékok is voltak, hogy szlovák diplomata útlevelekkel rendelkező személyek szállodai szobájában találtak olyan robbanóanyag maradványokat, amiket az Aranykéz utcában is használtak. Akkoriban az is felmerült, hogy a szlovák titkosszolgálatok próbálták lejáratni az Omega akció keretén belül Magyarországot. Azonosították is a szlovák férfiakat köztük Hamalát is, aki időközben elhunyt és felrobbant. Azaz csak Rohac maradt életben. Kérdés őt miért nem ölték meg ? Ha egyáltalán köze volt a robbantáshoz.

Az ügyet bonyolítja, hogy Portiknak sosem volt szlovák kapcsolata így kérdés miként kerülhetett volna ezen titkosszolgálati múlttal is rendelkező csoporttal kapcsolatban.

Persze más furcsaság is volt ezen merényleteknél, de legfőképp a Fenyő gyilkosságnál.

Mindez pedig a feje tetejére állíthat mindent. Hisz, ha kiderül, hogy Portiknak semmi köze az alvilág első pentitójának Boros Tamásnak a felrobbantásához, akkor a rendőrség második mórjára derülhet fény, ami az igazságszolgáltatásba vetet hitet rombolhatja le teljes mértékben. Ráadásul a politikai megrendelést sem lehet majd lemosni ezen büntető eljárásokról.
Portik Tamás ügyvédje reméli, hogy az ügy egyik vádlottjának tanúvallomása új bizonyíték lehet, és akkor újra tárgyalhatják az egész ügyet.

Úgy tudjuk Portik Tamás és ügyvédje néhány héttel ezelőtt nyújtott be perújítási kérelmet az ügyben. A kérelmet először az ügyészség elutasító javaslattal küldte tovább az ítélőtáblának, a táblabíróság tanácsa viszont úgy döntött, újra nyomozni kell a merénylet ügyében.

Olyan információ jutott a birtokomba, amely megalapozhatja a Portik Tamás ellen hozott ítélet lényeges megváltoztatását. Merem remélni, hogy esetleg megpróbálják a Rohac urat meghallgatni. Ugye a Rohac úr vádlott volt ebben az ügyben, tehát tanúvallomást még nem tett, tanúvallomást másra vonatkozóan viszont nyugodtan tehet és az is új bizonyíték volna– mondta a Hír TV-nek Szikinger István, Portik Tamás jogi képviselője.