hirdetés

Portik Tamás a rendőri korrupcióra és a bűnbánó pentitó maffiózók különös kapcsolatára utalt több leszámolás ügyében is az Aranykéz utcai robbantás első tárgyalásán, de részletes vallomást nem tett,  mint vádlott. Portik abszurdnak és mesébe illőnek tartja, hogy ő és Rohác az ügy vádlottjai. Az Energol-vezére kijelentette, hogy őt bizonyítékok  és terhelő vallomások nélkül fogta el a TEK és már régen szabadlábon lehetne, ha a rendőrök kérésnek megfelelően ártatlanul megvádolja az ismert tévést Gyárfás Tamást.

 aranykéz utcai robbantás

Lassan borulhat a bili. Azaz elképzelhető, hogy a súlyos leszámolásos merényletekkel vádolt Portik Tamás elkezd beszélni és minden ügyről lerántja a leplet. Vádalkut nem fog tudni kötni, mert a hatóságoknak ez nem érdeke. Portik a most ellene és Rohac ellen folyó Aranykéz utcai merénylet ügyében elmondta a Fővárosi Törvényszéken, hogy  Zsóvár meséje alapján állítja azt az ügyész, hogy ő 50 millió forintot adott a robbantásért Rohácnak. Elhangzott, a vallomás szerint Zsóvár maga vitte el a pénzt Portik megbízásából a lévai származású férfinak Szlovákiába. Az egykori olajos azt is nehezményezte, hogy ellene az Aranykéz utcai robbantás ügyében a Vizoviczki- ügyben nagyon súlyos bűncselekményekkel vádolt Gulyás Imre és Hopka Lajos is nyomozott. Portik kiemelte, jogilag és erkölcsileg is megkérdőjelezhető, hogy az ellene most eljáró rendőrök is együtt nyomoztak ebben az ügyben Gulyásékkal. De a fővádlott megemlítette azt is, hogy Tanyiék látták el Vizoviczki védelmét, utalva arra, hogy a letartóztatott főrendőrök még a Romkert felgyújtásával gyanúsított férfivel is jó kapcsolatot ápolhattak. Portik több rendőrt is megnevezett, Kátay Elektől kezdve Chilkó Ferencig több rendőrt is felsorolt, akik valamilyen bűnös kapcsolatban lehettek a rá Zsóváron kívül szintén terhelő vallomást tevő – állítása szerint –, több súlyos bűncselekményekre utasítást adó Radnaival és körével. Mindez azért is lehet érdekes, mert Portik itt nem mást állít minthogy a maffia tagjainak rendőrök segédkeztek különféle ellenszolgáltatásokért cserébe. Hoppá…Hisz akkor emiatt nem volt hosszúévtizedekig érdekes és sikeres a rendőrség részéről több leszámolás és merénylet megoldása?  Vagy futottak vakvágányra biztatóan jól induló nyomozások ?Netán a Conti Car szalonban történt brutális gyilkosság után nem véletlenül kapott a maffia tagjaitól a BRFK egy autót ajándékba ?  S ezért volt az, hogy a Conti Car vezetői nem véletlenül csak tanuk voltak anno a szurkálásos ügyben ?

Rohác hozzászólásában megerősítette a Portik által elmondottakat, s arról számolt be, hogy a Fenyő-gyilkosság nyomozása során Gulyásék , akik a Vizoviczki-ügyben érintett rendőrök, őt is nyomás alá helyezték. A szlovák férfi azt mondta, hogy az NNI bűnszervezetek elleni főosztályának volt vezetője vádalkut ajánlott neki, amelyben Portikra és/vagy Gyárfás Tamásra kellett volna beszélnie. Ám Rohác, mivel neki elmondása szerint semmi köze ehhez a bűncselekményhez, nem állt kötélnek.

A szeptemberben egyesített eljárást –  a Kúria 2013-as jogegységi döntése alapján – az elsőfokú bíróságnak azonnal fel kellene függesztenie egészen addig, így ezt az eljárást is, amíg a Cinóber féle gyilkossági ügy nyomozása be ne fejeződik.-mondta ifj.Balsai István ügyvéd,aki a harmadrendű vádlott jogi képviselője.