hirdetés

Használhatatlan lett a TF egykori sportcsarnoka. A hatalmas káosz után már ismét teljes vonalán jár a budapesti 61-es villamos – tette közzé honlapján a Budapesti Közlekedési Központ. A Testnevelési Egyetem sportcsarnoka kapott ugyanis lángra hajnalban eddig tisztázatlan körülmények miatt, és hatalmas lángokkal égett minden. A környéken hatalmas dugók alakultak ki az oltás idején. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján közzétett információk szerint az Alkotás utca már mindkét irányban járható.

Budapest, 2015. október 15. Tûzoltók dolgoznak Budapesten, az Alkotás utcában a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tûz a szomszédos épületre is átterjedt. A háromezer négyzetméteres csarnok teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.  MTI Fotó: Lakatos Péter

A villamos a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnokában keletkezett tűz miatt nem közlekedett reggel. Az autók sem nagyon haladtak a tűz miatt. Óriási volt a dugó és a káosz.

A TF csarnoka öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá.

Senki nem sérült meg; a közeli kollégiumot kétszázötven embernek kellett elhagynia a tűz miatt, de már ők is visszatérhetnek az épületbe.

Az Alkotás utca érintett szakasza a BAH csomópont felé vezető oldalon mindkét sávban, a Déli pályaudvar felé egy sávban járható – közölte az ORFK a honlapján.

Úgy tudjuk, a Sportkórházban építkezési munkálatok és felújítások folynak hónapok óta, ami közel van a TF leégett sportcsarnokához. Így nem kizárt, hogy a túlterhelt hálózatok meghibásodása is közrejátszhatott a tűz kialakulásában, azaz egy elektromos zárlat vagy hiba okozhatta a pusztító tűzet. Azonban az emberi mulasztást is vizsgálják a tűzvizsgáló szakemberek.

(Fotó: MTI)