hirdetés

Tűz pusztított egy pécsi állatmenhelyen. Több mint negyven kiskutya pusztult el. A tűz a Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén szombat éjjel pusztított, amiben leégett a kölyökkarantén is. Mindezt közösségi oldalán közölte egy egyesület. Közleményük szerint bár az anyagi kár is jelentős, a legnagyobb baj az, hogy a 60 kiskutya közül csak 15-öt sikerült megmenteni.

misina menhely

A Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tüzet az egyesület egyik, a kutyák ugatására felfigyelő munkatársa vette észre, akkor azonban már lángokban állt az egybeépített kutyakennelek tetőszerkezete. A pécsi tűzoltók az oltással párhuzamosan megkezdték a kutyák mentését is: tizenöt állatot kihoztak az épületből, negyvenöt azonban meghalt. A baranyai katasztrófavédelem kiemelte, szándékosságra utaló jelet nem találtak a helyszínen, a tüzet valószínűleg elektromos meghibásodás okozta.

Farkas Tamás, az egyesület vezetője elmondta: a tűz az úgynevezett kölyökkarantént érintette, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok más épületekre nem terjedtek át. Ez ezért lényeges, mert a szervezet 250 kutyáról és 150-200 más állatról is gondoskodik – fogalmazott. Folyamatban van a károk felmérése, a takarítást hétfőn önkéntes munka keretében szeretnék elvégezni.