hirdetés

Bilincsbe verve, pórázon vitték be a fidesz közeli brókert a hírhedt Quaestor tulajdonosát Tarsoly Csabát az NNI nyomozói. Tarsolyt a rendőrök a fura Quaestoros botrány kirobbanása után majd húsz nappal meggyanúsították, kihallgatták, őrizetbe vették és már indítványozták is az előzetes letartóztatását. Tarsoly így hiába kért segítséget barátjától Szíjjártó Péter külügyminisztertől és magától Orbán Viktortól, hiába fizette vissza mindenki elött gyorsan és igencsak megkérdőjelezhető módon a külügyhöz tartozó állami milliárdokat a bróker cége.

 Tarsoly

 

Majd húsz nap után megtette azt a rendőrség Quaestor ügyben , amit más gyanús brókerekkel szinte azonnal. Azaz őrizetbe vette az érintetteket. Természetesen z érthető, hogy nehéz a helyzet akkor, ha az illető a külügyminiszter jó barátja és, ha az illető cége állami milliárdokon ül és kezelgeti azt, vagy épp használgatja. Tarsoly Csaba cége a Quaestor ugye többek között ezt is csinálta, s úgy tűnik kiválasztott volt.

Azt már Lázár János miniszter is elismerte a nagy nyilvánosság elött , hogy február végén, talán március elején kapott Orbán Viktor miniszter levelet a most őrizetbe vett Tarsolytól, hogy baj van. Nagy baj van és állam segítséget kér, mert a helyzet megoldható lenne. Hoppá hoppá. Innen kezd izgi lenni. Picit repüljünk vissza az időben. 2015.jauár 27.-én a munkanélküli, a börtönöket jól ismerő O. Béla két céget is alapít hírtelen egy pécsi ügyvédnél. Hogy honnan jött az ötlet , miből telt rá s miértakart vállalkozni  O. Béla ?Hát mert mondták neki. Igen igen a Quaestor vezetői már ekkor tudhatták baj van és gyorsan Tarsoly vagy a környezetében lévők kitalálták az új vezér a sok élet tapasztalattal rendelkező O. Béla lesz, ha már baj van vigye ő a balhét.

 

Sőt maga a miniszterelnök Orbán Viktor is elismerte, hogy ő adott utasítást arra, hogy a brókercégektől minden közpénzt azonnal ki kell venni. ez volt a magyarázat a külügy milliárdjainak a kivételére a Quaestorból. Na de sajnos szegény önkormányzatok, amelyek szintén állami pénzekből működnek már kimaradtak a miniszterelnöki tájékoztatásból. A kisemberekből arról pár tízezerről pedig nem is beszélve.

 

Azonban az is egy hosszas boncolgatást érő kérdéskör lenne, hogyha lett volna megoldási lehetőség, ahogy azt Tarsoly írta a levelében az állam vezetői felé, azaz a Fidesz nagy politikusai miért nem azon ügyködtek, hogy azonnal megmentsék a Quaestor ügyfeleit ?Az összeset ? Nem csak a minisztériumokat, hanem mindenkit. Illetve amikor ezen bizalmas baráti hangvételű levélről tudomást szereztek a kormány tagjai, akkor miért nem mondták azt, hogy most azonnal lezárni mindent, kifizetéseket azonnal felfüggeszteni, s mindenkit bevinni a rendőrségre? Hisz úgy tűnik nem húsz nap, hanem 60 nap telt el, azóta tudta a felső politikai vezetés, hogy itt nagy baj történt, komoly bűnügy történt.

 

A rendőrég sem titkolózott már annyira a Quaestor ügyben. Már nyilatkozatot is kiadtak,igaza diadalittas kommuniké ezúttal azért elmaradt.

 

A Quaestor üggyel összefüggésben előállított három személyt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és gyanúsítottként hallgatták ki őket csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vételükre került sor. A nyomozás a Fővárosi Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett zajlik – írják.

( Fotó:Népszabadság )