hirdetés

Visszahívta a városfejlesztési, városgazdálkodási és környezetvédelmi bizottságból Baranyi Krisztinát, az Együtt és Jancsó Andreát, az LMP képviselőjét a ferencvárosi képviselő-testület csütörtökön. Mindez nem meglepetés, hisz a két ellenzéki képviselő sok borost tört a Fideszes önkormányzat orra alá. Ők teregették ki, hogy a kormányhoz közeli politikusok önkormányzati lakásokhoz jutottak érdekes módon. De a kerületet érintő környezetszennyezési ügyek miatt is hallatták a hangukat.

 

baranyi-jancsóA Fideszes többségű testület MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, hogy a

 két képviselő semmibe vette a több évtizedes politikai szokásjogon alapuló kultúrát, amikor a sajtóval rendszeresen osztottak meg olyan, kontextusukból kiragadott félinformációkat, pontatlanságokat, amelyek félrevezették a kerület lakosságát és a szélesebb közvéleményt, annak ellenére, hogy minden releváns információ rendelkezésükre áll.   

 

Közölték továbbá: elfogadhatatlannak tartják, hogy a képviselőknek fontosabb volt a kerület lejáratása annál, hogy az érintett ügyekben az önkormányzatiság keretei között próbáltak volna megoldást találni. Nehezményezte a testület azt is, hogy a kerületben élők érdekében végzett konstruktív, építő jellegű munka helyett politikai haszonszerzésre, pártjuk és saját ismertségük sajtóbeli építésére használták fel pozíciójukat.

 

Itt minden bizonnyal arra kell gondolni, hogy a kerületet mérgező Illatos úti telep mielőbbi felszámolását szorgalmazták ezen lefokozott képviselők. S a politikai szokásjogot érintheti a kerületi önkormányzat lakások mutyi gyanús átadása a kormány közeli embereknek.

Az amúgy is nehéz helyzetben lévő IX.kerületi polgármester Bácskai János nem biztos, hogy jól döntött ezzel az eseménnyel, hisz a kerületben rendre épp csak nyer.