hirdetés

Polgárőröket buktattak le a hivatásos vadászok,  akik épp orvvadászkodtak. Nos, ha mindez igaz, akkor az Országos Polgáror Szövetség vezetőinek gyorsan el kell gondolkodniuk azon, hogy emiatt milyen erkölcsi konzekvenciákat  vonnak le, hisz a testületre nézve ez egy igen kínos eset. Az utóbbi években nem is lehetett még csak hallani sem arról, hogy polgárőrök bármiféle bűnügybe bele keveredtek volna. A rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy polgárőr gyanúsítottak vannak.

 polgárőrség rendőrség

Vadászok értek tetten, majd a rendőrök előállítottak két örményesi férfit, aki lelőtt egy vemhes őzsutát, majd el akarta lopni az állatot egy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település határában lévő mezőgazdasági területen – tudatta a megyei rendőr-főkapitányság .  Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a 44 éves férfiakat tetten érték a helyszínre érkező hivatásos vadászok, akik a két orvvadászt a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Az örményesi gyanúsítottak ellen orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az ügyben folyó rendőrségi eljárás szempontjából irreleváns a gyanúsítottak foglalkozása. – mondta  Pásztorné Kovács Ágnes a Jász Nagykun Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Természetesen e-mailben megkerestük a megyei Polgárőr Szövetség elnökét is, hogy meghallgathassuk és közölhessük az ő álláspontjukat is és azt, hogy milyen következményei lesznek az ügynek.

( Fotó: illusztráció)