hirdetés

Hét év után két nagy katonai hátizsákkal és egy nagy papírzacskóval a kezében sétált ki a börtönből Farkas Péter olimpiai bajnok bírkozó. Edzőtábronak fogta fel a kemény éveket és emléket is hozott a börtönből magával. A szebb napokat látott sportoló láthatóan leépülta sittes évek során. 

farkas péter

Hát eszem valami finomat. Hoztam BV-s lekvárt meg egy kis itteni tepertőt. S készűlünk rióra ugye. Az edzőtábor tökéletes volt, rettentően megerősödtem-mondta Farkas Péter mosolyogva és a Kozma utcai börtönre nézve szabadulása pillanatában.

Végig ártatlannak vallotta magát, ennek ellenére elszökött a felelősségre vonás elől Farkas Péter birkózó, akinek legnagyobb sportsikere az volt, hogy 1992-ben olimpiai aranyérmet szerzett Barcelonában. Farkas Pétert és testvérét, valamint annak egy ismerősét 2004-ben vették őrizetbe, mert a gyanú szerint kábítószer-ültetvényt üzemeltettek a Farkas-testvérek tulajdonában álló XVIII. kerületi ingatlan pincerészében 2001 és 2004 között. A föld alatti rejtekhelyen sok millió forintért kialakított locsoló, szellőztető és világító berendezésekkel is felszerelt helyiségben cannabist termesztettek, amiből marihuánát állítottak elő. Az ingatlannak évről évre többmilliós víz- és villanyszámlája volt.
A bíróság először felmentette Farkas Pétert, mert nem talált bizonyítható összefüggést személye és a drogtermelés között, a megismételt eljárásban, 2008-ban azonban első fokon ítélték öt év fegyházra ítélték. A sportoló az ítélethirdetés szünetében – testvérével együtt – egyszerűen kisétált a bíróságról, és másfél évig szökésben volt. Bujkálása idején, 2009. december 12-én másodfokon hét évre súlyosították büntetését. Farkas számlájára nem a marihuána-termesztést írták, hanem azt, hogy megteremtette a drogtermesztés feltételeit, ahhoz pénzt és eszközt biztosított. A sportoló testvérére, Károlyra hét, a harmadik vádlottra hat év szabadságvesztést szabott ki a bíróság.