hirdetés

Hamarosan ítélet születik abban a vesztegetési ügyben, amelyben a belügyminiszter embere, ex-helyettes államtitkára a fővádlott. Mint ismeretes E.Gy ellen azért emeltek vádat az ügyészek, mert elfogadott két luxusautót attól az Eclipse nevezetű cégtől, amely egy több százmillió forintos adócsalási ügybe keveredett és, amely cég fura mód ennek ellenére a mai napig súlyos milliárdokért végzi az eredetiségvizsgálatot az államnak.  

pintér

A Fővárosi Törvényszéken a dr. E. György és társa ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt van folyamatban eljárás. A következő tárgyalási nap 2015. február 16-án lesz. A perbeszédek már elhangzottak, a február 16-ai tárgyalási napon ügyészi viszontválaszt követően a vádlottak szólalnak fel az utolsó szó jogán. Az ítélethozatalra a február 16-i, vagy az azt követő tárgyaláson kerül sor. –tájékoztatta az Esti Újságot a Fővárosi Törvényszék sajtó osztálya.

Mint ismeretes E.Gy volt belügyi helyettes államtitkár is, és véletlenül vezette épp a KEK KH –t is, amely szervezet feltehetőleg teljesen véletlenül meghívta az Eclipse nevezetű céget a nyertes eredetiségvizsgálati tenderre még anno 2010-ben.  Az Eclipse meg lássunk csodát meg is nyerte egyedüliként a pályázatot és kap ezért súlyos milliárdokat évek óta a mai napig. Persze az már más kérdés, hogy az Eclipse vezetőit időközben előzetesbe is helyezték és súlyos több százmilliós adócsalási ügybe is keveredtek, mert a cég ugyanúgy kapja az állami milliárdokat. Ez picit meglepő módon senkit  sem zavar. Pedig nem túl jó fényt vet mindez a kormányra, hogy súlyos több százmilliós adócsalási ügyérintettjeivel üzletel, hiába nem született még jogerős ítélet. Mert akkor másügyekben sem lenne szabad arra hivatkozniuk, hogy bizony bűnözőkkel nem üzletelnek. Nos az Eclipse ennek ellenére jól  fekszik, aminek feltehetőleg nem az az oka, hogy a cégben alkalmazott a jelenlegi belügyminiszter gyermeke és nem az, hogy ők vesztegették meg a belügyi helyettes államtitkárt is. Ez csupán szerencsétlen egybeesés csak.

Nos E.Gy vádlott ezen cégtől kapott két luxusautót, amelynek minden költségét az Eclipse az állam igen fura és kétes beszállító cége fizetett a helyettes államtitkárnak.  Nos ezt tartotta és tartja bűnösnek a vádhatóság. Az ügy miatt 2011-ben

elfogadták lemondását E.Gy- nek, így augusztus 4-ei hatállyal megszűnt a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának megbízatása – derül ki az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte, a Magyar Közlöny keddi számában megjelent akkori határozatból. E.Gy állítólag még  július közepén ajánlotta fel lemondását Pintér Sándor belügyminiszternek.