hirdetés

Bár nagy hír volt tavaly májusban, hogy az Újpest FC tulajdonost vált, egy jönnek a kormányközeli milliárdosok de lejárt a határidő, nem teljesült a kifizetés, így érvényét veszítette a korábbi megállapodás. Mondhatni sok hűhó volt a semmiért. Az pedig, hogy váratlan világgazdasági változások történtek és ezért nem jött össze a biznisz, nos ez több mint nevetséges.

 

Mégsem valósult meg az Újpest FC eladása, mert az új tulajdonos nem teljesítette határidőre a kifizetéseket – írja a klub honlapján kiadott közleményükben.

A klub eladásáról még tavaly május 13-án született megállapodás, amit január 28-án szerződésben rögzítettek a felek.

Akkor sajtóértesülések alapján úgy lehetett tudni, hogy egy kínai hátterű, valamint két magyar üzletember cége közösen vásárolja meg a negyedik kerületi klubot. A szerződést Roderick Duchatelet és az új tulajdonos nevében eljáró Kovács Zoltán írta alá.

A megállapodás 2022. június 30-át határozta meg a kifizetés végső határidejeként, ez azonban nem teljesült.

Így klub szerint “a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette”.

Roderick Duchatelet egy nyilatkozatban így kommentálta az eseményeket.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet”.

Kovács Zoltán a világgazdaságban bekövetkezett váratlan eseményekkel magyarázta a sikertelen tranzakciót. Azt mondta ,hogy amikor januárban megállapodtak az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt az azóta kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettek volna építeni a klub mögé, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni. Ennek következményeként pedig nem jött létre az adás-vétel.

Nos egy biztos anyagi háttérrel rendelkező befektetői körnek , akik feltehetőleg milliárdosok és nem strómanok pénz nélkül, nos azoknak a válság a legnagyobb biznisz csak halkan jegyezzük meg. Most akinek pénze van az még több pénzt kaszál.  Legalábbis úgy tűnik. Ha pedig valaki nagyon sok pénzzel rendelkezik annak egy Nb1-es klub megvásárlása és fenntartása feltehetőleg a bevetéleinek csak a töredék részébe kerül, másképp bele sem szabad vágni, mert abból nagy bajok szoktak lenni.  Nos az a megvásárlás lemondása, ki nem fizetést a gazdasági helyzettel indokolni több mint fura, sőt kamuszagúnak tűnik. Azaz ez mind mind csak mese habbal.

 

( Csákány )