hirdetés

Április elsejétől újra szolgálatba léphet Cseh Péter Mihály szekszárdi római katolikus pap, azaz a videoblogos Péter atya, miután az ellene indult vizsgálat március 27-én lezárult. Péter atya bűne az volt, hogy feltette a kérdést, hogy Kicsoda Habony Árpád ? Azonban Péter pap egyelőre kénytelen mellőzni a médiaszereplést. 

 

péter atyaCseh Péter Mihály pap még tavaly, „Péter atya” néven futó videóblogjában tette fel az Orbán Viktornak címzett kérdést: Kicsoda Habony Árpád?

 

Nem kellett volna, pedig a kérdés sok sok millió hívőt érdekelt volna. Sőt még ma is aktuális lenne a kérdés. Persze ez egy költői elmélkedés volt minden bizonnyal, mert válasz azóta sem érkezett sem Pétery atyához, sem máshoz.

Ennek ellenére  Udvardy György püspök és az egyházmegye vezetése a videó miatt vizsgálatot kezdeményezett a modern gondolkodású, pap ellen. Majd később el is tiltották a papot a nyilvánosságtól is. Az ügy végére most hétfőn tettek pontot, a Pécsi Egyházmegye bejelentette, hogy a vizsgálatot lezárták, és az alapján semmi nem akadályozza Cseh papi szolgálatát.

A pap április elsejével a baranyai Vásárosdombóra kapott plébániai kormányzói kinevezést, azt azonban hozzátették, hogy további intézkedésig mindennemű médiaszereplése tiltott.

Nos az egyházmegye döntése bölcs döntés volt. Azonban hamarabb is meghozhatták volna. Ráadásul, ha a templomokban a papok a hívőket buzdíthatják bizonyos kérdésekben a jó válasz meghozatalára, vagy akár kifejthetik álláspontjukat migráns kérdésben, népszavazási kérdésekben esetleg, akkor miért ne kérdezhetnék meg , hogy kicsoda Habony Árpád ?