hirdetés

Pert nyert a Fideszes képviselő ellen P. Mária akit az ország csak a csengeri örökősnőkét ismert meg és, aki mesés milliárdos örökséget hagyott volna Kósa Lajosra. Az örökségből azonban semmi nem lett, azaz lett egy komoly büntetőügy. P.Mária most egy rágalmazási pert nyert meg nem jogerősen. 

 

Nem jogerős ítéletében a bíróság megállapította, hogy Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért el volt ítélve.

A nagy összegű csalással vádolt asszony nyújtott be keresetet Kósa Lajos honatya ellen tavaly, bocsánatkérést és 2,5 millió forintot követelve tőle. A Debreceni Törvényszék kedden, első fokon P. Máriának adott igazat.

Okirattal tudtuk igazolni, hogy P. Máriát sosem ítélték el korábban csalásért.-közölte Helmeczy László ügyvéd.

MInt ismeretes P.Mária azaz a Csengeri örökösnő története akkor kezdődött, amikor az örökösnő többek között Kósa Lajosnak is azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, de nem tud hozzáférni a pénzhez. Az óvónő természetesen szeretett volna a mesés vagyonhoz hozzájutni. P. Mária szerint a Fideszes politikus Kósa maga kereste meg őt, hogy segítene megszerezni a mesés vagyont. Állítólag P.Mária és Kósa ezen mesés vagyon miatt külföldre is elutazott és próbálták az örökséget megszerezni de ebből nem lett semmi. Természetesen P.Mária állítja ő nem csalt, ő amit kapott papírokat azokkal ügyvédekhez ment, bankárokhoz, senki sem mondta neki, hogy ez kamu.

P.Máriát a botrány kirobbanása után Belizből hozták haza a magyar rendőrök és igen sok időt töltött előzetesben. Sőt meg is házasodott a felesége lett annak a Pólus Péternek, akinek a gödi golfpálya ügye sok banknak és magánembernek került sok sok százmilliójába és a befektetők futhattak a pénzük után.

A csengeri örökösnő sztorijában érdekes, hogy Pólust így igazából ki sem tudták hallgatni a nyomozók, mert családtagra nem kell terhelővallomást tenni. Mi meghallgattuk volna vajon Pólus ezen ügyről mit tudhat és feltehetőleg az igazság kiderítséhez nagy szükség is lenne rá.