hirdetés

Zajlik az élet a Népszabadság körül. És egyre érdekesebb dolgok és események történnek, legalábbis egy kívülálló számára úgy tűnik. Új fejlemény, hogy az üzemi tanácson keresztül bírósághoz fordul a Népszabadság szerkesztősége. A kiadó nemrég kinevezett és pár napos vezére pedig már le is mondott.

nepszabiA Népszabi körül új és új fejlemények bukkannak fel. A legújabb hír, hogy perre megy az üzemi tanács.

Tegnap este a szerkesztőség összegyűlt, és úgy döntöttünk, hogy jogorvoslatért fordulunk, mert úgy ítéljük meg, hogy sorozatos törvénysértés történt. Az üzemi tanács ma a bírósághoz fordul – monda Bednárik Imre, a Népszabadság belpolitikai szerkesztője.

Az egyik ilyen legsúlyosabb jogsértés, ami történt a lappal kapcsolatban, hogy egy olyan felügyelőbizottsági ülésen született ez a döntés, ahova nem hívták meg az üzemi tanács képviselőit, pedig az üzemi tanács elnökének jelen kellett volna lennie ezen az ülésen – közölte a szakújságíró.

A szerkesztőség próbál együtt maradni, Murányi András főszerkesztő folyamatosan tárgyal a lap jövőjéről.

Új fejlemény az is, hogy három napja jelentették be Katona Viktor kinevezését, hétfő este egészségügyi okokra hivatkozva azonban már távozott a Mediaworkstől.

A legnagyobb baj a Népszabadság dolgozói szerint, hogy nincs megjelölve, ki az, aki Katona Viktor helyére kerül, és kivel lehetne tárgyalni a továbbiakról, és azt se tudják, hogy ezek után az üzemi tanács kivel tud tárgyalni a munkavállalói jogok biztosításáról.