hirdetés

El akarja hagyni Magyarországot és perelni fog az ex-Echo és ex-N1TV-s L. Petra, akit azután rúgtak a Jobbik közeli N1TV-től, hogy menekülteket rúgott meg forgatás közben a szerb–magyar határnál. Az operatőr a felrúgott migráns apukát és a Facebookot kívánja bíróság elé citálni. Mint ismeretes, egy gyermekével menekülő szír férfit gáncsolt el az operatőr a német RTL felvétele szerint.

 lászló petra n1tv

L. Petra operatőr az orosz Izvesztyija lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy nemcsak a Facebookot perelné be, hanem azt a férfit is, akit elgáncsolt. Az Echo és N1TV TV ex operatőre elmondta: amint lezárul az ellene zajló eljárás, Oroszországba költözne családjával, és gondolkodnak azon, hogy elkezdenek oroszul tanulni. L. Petra gondolkodik azon is, hogy bepereli a Facebookot, mert a közösségi oldal szerint eltakarította az őt támogató spontán létrejött oldalakat, és az ellene uszítóakat meghagyta. Természetesen az operatőr hölgy az elgáncsolt menekültet is perelné, aki a gyerekét cipelte, miközben felrúgta őt, mert a férfi szerinte többször megváltoztatta a beszámolóját az esetről. László Petra azt mondta: a férje az ártatlanságát akarja bebizonyítani, számára ez becsületbeli ügy, és rábízza magát.

Tény kérdése, hogy ha L. Petra nem rúgja fel az apukát és az nem kerül a világon mindenhol címlapra az újságokban és a tévéhírekben, akkor a menekült ma is csak menekülne. Azonban a szír férfi munkát kapott Spanyolországban, sorsa rendeződni látszik. Így az ex-Echo és N1TV-s operatőr jót tett valahol a menekült apával és gyermekével.

Mint ismeretes, L. Petra a röszkei határátkelőnél forgatott, amikor a menekültek áttörték a rendőrsorfalat. Az operatőr több embert igyekezett elgáncsolni, felrúgni, köztük egy kislányt is. Utólag bocsánatot kért, de magát is védte, az Izvesztyijának azt állította, hogy önvédelemből kellett belerúgnia a mellette elfutó emberekbe. Nos, hogy  önvédelemből kell kirakni a lábat, hogy elessenek, nem tudjuk, de nem hinnénk, hogy ez egy önvédelmi reflex lenne.