hirdetés

Komoly kokainkereskedő bandát leplezett le a rendőrség Budapesten. A drogdílereknek esélyük sem volt a menekülésre és a bizonyítékok eltüntetésére. A hat fős banda így mind előzetesbe került és aligha szabadulnak egy hamar a dutyiból. A drogkereskedők között nigériai állampolgárok is vannak, akik már évekkel ezelött megkapták a letelepedési engedélyt. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a bandát feldobták, feltehetőleg egy olyan rendszeres vásárlójuk , akinek súlyos évekre kellene börtönbe vonulnia.

 

Többhónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy főként külföldiekből álló drogterjesztő bandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

Az NNI nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével.

Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban. Úgy tudjuk évekkel ezelött megkapták a letelepedési engedélyt a BM BÁH-tól és családot alapítottak, de így feltehetőleg a börtönbüntetés mellett ki is fogják őket utasítani Magyarországról.

A gyanúsítottak az elfogásukkor a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták a nyomok eltüntetését, ráadásul a WC-ne nehezen húzható le a becsomagolt kokain pack.

Állítólag két bandatag megpróbált menekülni, de az utcán elfogták az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a hatóságok be is zárták azt a szórakozóhelyet, ahol a drogbanda székhelye volt a Wesselényi utcában.

( T.E.)