hirdetés

A sok rendőr csak nézelődött de sokáig semmit sem tettek. Hagyták hadd szenvedjen a megtámadott politikus. A tegnap megtámadott vajdasági politikus Pásztor István is meglepőnek tartja, hogy a Kossuth Lajos téren senki nem volt, aki meg tudta volna védeni a Gaudi Nagy Tamás által felhergelt tüntetők inzultusától. 
Természetesen az ügy hatalmas vihart kavart, hisz a korábban a JOBBIK országgyűlési képviselője által történteket, maga a volt pártja is elítélte. Sőt elhatárolódtak. Pásztor a történtek ellenére nem tesz feljelentést.

Tény, hogy Gaudi a parlamenti Uniós zászlós kihajilágása óta picit fura. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője azonban nem bánta meg amit tett, sőt szerinte Pásztor István hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték. Örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni – fogalmazott Gaudi.
Pásztor István szerint Gaudi-Nagy Tamást a „mindegy hogy mi van, csak gyalázkodni lehessen” típusú közéleti szerepvállalás jellemezte az elmúlt években. Hozzátette, nem ijed meg tőle, ugyanis korábban találkozott már más „bitangokkal” is, és tőlük sem félt, mert harcedzett ember.
Megfogalmazása szerint olyan nemzet építésében érdekelt, amely kiveti magából azokat, akik Gaudi-Nagy Tamáshoz hasonló nézeteket vallanak.
Mint ismeretes kedden a Kossuth téren tüntető volt országgyűlési képviselő, Gaudi-Nagy Tamás felhívására Jobbik-szimpatizánsok támadtak Pásztor Istvánra. A VMSZ elnöke épp átment a téren, amikor Gaudi-Nagy kiszúrta őt, és lehazaárulózta a feltehetően az alakuló ülésről távozó vajdasági politikust.
A volt országgyűlési képviselő felszólalására tüntetők szaladtak oda Pásztorhoz, elkezdték szidalmazni, lökdösni, és tudósítónk szerint le is köpték. Rendőröknek kellett megvédeniük.
A támadást több párt is elítélte, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szerint „a felelőtlen elkövetők tettét – akár őrültek, akár provokátorok – mélységesen elítéljük. Méltatlan cselekedetükkel az egész nemzetet ütötték arcul”. Később Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is felháborítónak és példátlannak nevezte a történteket.
Még a Jobbik is megszólalt, Szávay István, a párt képviselője azt mondta, szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartják a Pásztor Istvánt ért támadást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az inzultust okozó Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.