hirdetés

Újabb fordulat a Fradi pénzmosás miatt elítélt főszponzorának ügyben. Információink szerint a neves utalványos cég a Puebla vezetőjének rokona ugyanis Fideszes belépővel rendelkezett a Parlamentbe. Egy országgyűlési képviselő tanácsadója, személyi asszisztense volt a pénzmosás miatt elítélt üzletember közeli rokona évekig.  Ráadásul a kormánypárti képviselő a Pueblások bérelt luxus autóit is használhatta. Kérdés, hogy vajon volt-e bármiféle nemzetbiztonsági átvilágítás vagy szerűség , esetleg egyéb biztonsági ellenőrzés, átvilágítás ott a képviselőknél, hogy elkerüljék a mostanihoz hasonló kínos szituációkat ? Vagy simán bemehet már és kaphat parlamenti belépőt bárki ? Nos nem hinnénk. 

 sólyom és FTC

Furcsa érdekesség és ici – pici fordulat derült ki a nemrég első fokon letöltendő börtönbüntetésre elítélt Fradi főszponzor ügyében. Úgy tudni s ezt több politikus is megerősítette az Esti Újságnak, hogy a Puebla utalványos cégvezető igen közeli rokona simán jöhetett , mehetett ki be a Parlamentbe. A pénzmosási ügybe keveredett cégvezető fiatal férfi rokona ugyanis egy Fideszes honatya személyes tanácsadója, és asszisztense volt. Úgy tudni ezen politikus is jól ismerte a nemrég 3 év börtönre ítélt Fradi főszponzort, sőt szemtanúk szerint luxusautókat kapott S.Sándortól a politikus és használta is azokat évekig. Hogy cserébe mit kért S. Sándor a nem jogerősen elítélt utalványos cégvezető, azt nem tudni. Egészen biztos, hogy semmit sem kért a pénzmosás miatt nem jogerősen elítélt S. Sándor, csupán baráti szeretetből és a párt iránti tiszteletből és egyben lojalitásból adott luxusautókat a fideszes honatyának.

Ezen luxus Jaguárok, amit kapott kölcsönbe a Fideszes parlamenti képviselő, több 10 millió forintot értek. A havi lizing díja pedig maximum 1000 euro, azaz 250-300 ezer forint lehetett a mai piaci lehetőségeket tekintve.

Tény kérdése, hogy a Puebla gyorsan s hirtelen tört a csúcsra az utalványos cégek közt. Hisz nemcsak a neves Fradi, de más sportklubok főszponzora és olimpikonok támogatója lett. Többek között az MLSZ rendezvényeken,válogatott mérkőzéseken és  NB I-es eseményeken  is feltűnt a most pénzmosás miatt 3 évre elítélt cégvezető vállalkozása. A hirtelen jött sikerre magyarázat lehet ezen Fideszes kapcsolat is. De magyarázat lehet a Fradi elnöke is, aki ugye a mai napig a Fidesz pártigazgatója s feltehetőleg ismerte a pénzmosás miatt elítélt cégvezetőt. De magyarázat lehet a cég szuper s állítólag rendkívül egyedi utalványos üzlete is.

Az is elgondolkodtató, hogy a Fradi Security, amely igen jó rendőrségi és NNI  kapcsolatokkal rendelkezik, hisz tagjai közt volt főnyomozók is  vannak, hogy hogy nem vette észre ezt a biztonsági kockázatot ? Hisz egy pénzmosási ügy nem az egyik pillanatról a másikra jött, hisz évekig folyt a nyomozás feltehetőleg. Vagy tényleg elsiklottak ezen aprónak nem nevezhető probléma felett?

Mint ismeretes a Szolnoki Törvényszék tájékoztatása alapján a vádlottat S.Sándort halmazati büntetésül, mint visszaesőt (korábban elmarasztalták emberrablás előkészítéséért) három év börtönre, ugyanennyi közügyektől eltiltásra ítélték, s kimondták, a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. – írta a Szolnoki Törvényszék.

( Fotó: ulloiut129)