hirdetés

Ennyi volt és rettentően kapós is volt. Délre azonban simán elfogyott az energiatakarékos mosógépcsere pályázaton kiírt keretöszeg, legalábbis a Nyugat-Dunántúliaknak jutó régióban. Így aki korán kelt mosogépre lelt.

mosógéprk

Mint arról korábban már beszámoltunk a mosógép hozzájárulásra régiónként és szakaszosan lehet jelentkezni. A következő kezdési időpont július 6. Az azonban feltehetőleg sok mindenkit meglepett, hogy déli 12 óráig tartott ki az NFM pénze a ma nulla órakor megnyílt hűtőgépcsere-pályázatban a Nyugat-Dunántúli régió – Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megye – 966 ezer lakosának jutó szűk ötven millió forintos keretből.

Az Otthon melege program révén országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek. Ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában. A régiónkénti pályázati rendben a következő Dél-Dunántúl lesz. Július 6-tól pályázhatnak a Baranya-, Somogy- és Tolna megyeiek, a részükre fenntartott 47,4 millió forintból.

Hasonlóan nagy érdeklődés volt a hűtőgépcsere támogatáskor. Akkor az NFM megtoldotta a határidőt és a pénzügyi keretet. A mai tapasztalatok azt mutatják, hogy aki szeretne részesülni a költségvetési támogatásból, annak korán kell majd kelnie.