hirdetés

Bár volt régen nagyszerű határőrségünk, de anno fel lett számolva. Most kezdhetjük újra. A tervek szerint három-négy hónap múlva szolgálatba állnak a határvadászok. Ehhez több ezer embert toboroz a belügy és állítólag civil biztonsági cégeket is bevetnek a déli határvédelem ellátására. Az Esti Újság úgy tudja, a régi határőrség volt neves vezetői most a vízügynél vannak, és kérdés, kapnak-e feladatot. 

határjárőrözés-MTI.

A háromezer határvadász kiképzése több lépcsőben zajlik, és később alkalmasak lesznek egyebek mellett bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálat ellátására is.
Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára közölte, hogy a háromezer embert kimondottan a határ védelmére veszik fel, ők a készenléti rendőrség állományába tartoznak majd és az érintett megyékbe telepítik őket.
Régen nagyszerű határőrségünk volt, de be lettek olvasztva a rendőrség kötelékébe, miután meg lett szüntetve ezen belügyi szerv jó pár éve.
A kormány emellett azt is tervezi, hogy a civil biztonsági szolgálatok bevonásával is erősíti a déli határokon a védekezést.

Az Esti Újság úgy tudja, több határőr parancsnok és vezető most is a belügy állományában van és a vízügyi területen ténykednek, valamint a közmunkásprogramokban kaptak feladatot. Azt nem tudni, hogy a mostani határvadász egységnél kapnak-e majd feladatot, hisz a tudásukra nagy szükség van.