hirdetés

Nos kérem minden rendben van Zuglóban. Ott senki sem korrupt a Fideszes vezetők közül. Így a tisztes nyolcórai gyári munkából s kétkezi robotolásból lehet ilyen Papcsák Mercit venni, minimum harmincmillió forintért.  Így történhetett meg az is, hogy rágalmazás vétsége miatt megrovásban részesítette az ügyészség azt a vállalkozót, aki egy 2013 szeptemberében kiszivárgott hangfelvételen Zugló polgármesteréhez, Papcsák Ferenchez és a kerületi vagyonkezelő volt vezetőjéhez köthető gyanús közbeszerzésekről és korrupciós pénzek átadásáról beszélt. Azaz, hogy minden elnyert közbeszerzésből 20%-ot kellett vissza adni. A vállalkozót ezután jól meg is gyanúsították. majd egy ejnye bejnyével le is zárták az ügyét. Sőt a rendőrség össze se vonta azon büntetőeljárással ezen esetet, amelyben azt próbálják meg felderíteni hova tűnt Zuglóból a Vagyonkezelő cégéből 1 milliárd forint, holott az ottani személyek és ezen a hangfelvételen megemlített korrupt hivatalnokok és főszereplők személye egy és ugyanaz.  

 

 papcsák

A hangfelvételen beszélő vállalkozó  Katona Károly, aki mellesleg a katonai elhárítás egykori tagja volt először tanúként majd gyanúsítottként is elismerte a nyomozás során, hogy valótlanságokat állított az egy évvel korábban megszellőztetett felvételen. gy különös módon az ügyészség és a nyomozhatóság úgy látta a legjobbnak, ha gyorsan megszünteti az ügyet. Így az állítólag hazudozó építőipari vállalkozót megrovásban részesítette a XIV. és XVI. kerületi ügyészség aki Papcsák Ferencet és a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. akkori vezetőjét korrupciós gyanúba keverte. Nos ezen ügyben október 2.-án mi is azt kérdeztük a T. rendőrségtől, hogy miként áll ez az ügy. Többek között azt is tudakoltuk, hogy összevonták-e a hangfelvételes nyomozást a Zuglói Vagyonkezelőből eltűnt 1 milliárd forintos nyomozással, hisz az érintettek, lehetséges gyanúsítottak köre ugyanaz. Nos négy nap alatt nem tudtak hivatalos választ adni az elfoglalt rendőrök, de mint kiderült az ügyet, legalábbis  a hangfelvételest gyorsan lezárták. Biztos, ami biztos jobb erről nem beszélni . Persze az emberben felmerül a gyanú, hogy ekkora hibát miért vétett a nyomozhatóság ? Miért nem egyesítettek ügyeket ? Miért kellett gyorsan nem bíróságra küldeni az aktákat ? persze persze kéz kezet mos. ne feledjük Magyarország legnagyobb gazdasági és maffia ellenes nyomozója Dr. Kiss Ernő dandártábornok anno elismerte eskű alatt,hogy bizony a politikai kéréseknek sokszor eleget kellet tenni. Így volt anno a Tocsik- ügyben és így volt anno Draskovics államtitkár elhíresült olajos ügyében is, amikor is a pénzügy minisztérium államtitkára egy arab olajcégre kivetett súlyos adót mérsékelte, és az olajos cégnek egyéb kedvező határozatokat hozott. Nos akár ebben a zuglói szappanoperában is lehetett ilyen jellegű kérés. Ki tudja.

 

Azon a bizonyos hangfelvételen beszélő vállalkozó  Katona Károly a hatóságoknak beismerő vallomást is tett. Katona ellen rágalmazás vétsége miatt a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály indított nyomozást azután, hogy tavaly szeptemberben napvilágot látott egy olyan hangfelvétel, amin az üzletember panaszkodott a Zuglóban zajló visszás közbeszerzésekről. Tényként közölte, hogy százmilliós kenőpénzt fizetett Mazsu Gergelynek, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezetőjének, amelyről szerinte Papcsák Ferenc polgármesternek is tudnia kellett. A felvételen az is elhangzott, a miniszterelnökhöz is próbáltak eljutni egy közvetítőn keresztül, de arra jutottak, hogy „ez olyan kínos ügy, hogy nem lehet a Viktorral sem megbeszélni”. A beszélgetésre Katona irodájában került sor, melyen részt vett Ferdinandy István fideszes alpolgármester, valamint Füle Bernadett önkormányzati képviselő és a vállalkozó testvére, Katona Zoltán is.

 

Nos ez nagyon szép és már mesebeli idilli történet. De van egy kis bibi. Még pedig az, hogy ezen hazug vállalkozónak, akkor a hangfelvétel nyílvánosságra kerülése után miért fizetett gyorsan Papcsák Ferenc hivatala ? Ez magyarázatra szorul. Az érintettek részéről.  S úgy tűnik, mintha megbeszélték volna a közös stratégiát a hazug vállalkozó katnai hírszerző ésPapcsák a korrupcióba kevert polgármester,hogy ne legen nagy baj Zuglóban.

 

Tény kérdése,hogy Papcsák és csipet csapata rögtön kijelentette ez egy manipulált és megrendezett hangfelvétel. Nos nem volt az a nyomozás szerint. Az azonban tény, hogy a vállalkozó a Fideszes alpolgármestert Ferdinandy Istvánt akarta bajba sodorni, no de kinek az érdekében ? Nos akárhogy is nézzük Papcsák Ferenc és köreinek ez jól jött, hisz az ős Fidesz-KDNP-s zuglói Ferdinandyt a kormány már az önkormányzati választáson sem indítja. Persze hogyne Papcsák elintézte épp azzal, hogy árulónak nyílvánította Ferdinandyt, de nem is volt az, sőt épp őt húzták csőbe, direkt, szánt szándékkal . Ez jól jött Papcsáknak, hisz alpolgármestere, akinek köszönhette 2010-es győzelmét Zuglóban, és a parlamenti bejútást is már kényelmetlenszemély volt. Rengeteg kétes ügyhöz nem adta a nevét, s ezeket rendre szóvá is tette a kerületi képviselő testületi üléseken, sőt nyíltan konfrontálódtak.

 

Papcsák alpolgármesterét még az irodájából is kitiltatta. Sőt megvonta jogköreit. Kirúgni is akarta a képviselő testületből Ferdinandy Istvánt de ezt nem tudta megtenni Papcsák. Azonban a  nagy megbukott elszámoltatási biztos bebizonyította, hogy rosszindulatú, és bosszúálló így pedig gonosz is.