hirdetés

A botrányairól is híres ex -zuglói polgármester Papcsák Ferenc fideszes honatya jegyzője, Papp Csilla perel. Mint ismeretes ő volt az a kancellár, aki feltehetőleg minden politikai hátszéltől és ajánlásoktól mentesen elnyerte a Színművészeti Egyetem ezen posztját, de hivatalba sem tudott lépni mert lemondott. Papcsák ex-jegyzője szerint méltatlan eljárás vezetett a visszalépéséhez. Szerinte a szenátus szabálytalanul döntött az ügyében, az etikai bizottság pedig a meghallgatása nélkül foglalt állást róla.

papp csilla

A Fidesz bukott polgármester és csak listán bejutott honatyájának Papcsák Ferencnek az ex-jegyzője bírósághoz fordul. Papp Csilla mint ismeretes elnyerte a Színmvészeti Egyetem kancellári posztját de érkezése bizony nem okozott osztatlan sikert. Sőt. Nos a kancellár feltehetőleg nem azért nyerte el a poziciót, mert a Fidesz erős emberének volt a jegyzője. S ennek még csak a gyanúja sem áll fenn, hisz aligah lehet egy ilyen komoly poziciót elnyerni ma Magyaroroszágon azzal, hogy ki kinek az ismerőse vagy épp rokona. Nos Papp Csilla mivel igen furán fogadták úgy döntött nem élne a lehetőséggel és inkább kancellár sem lenne.
Papp Csilla lemondott kancellár közleménye szerint az intézmény szenátusának szabálytalan döntése miatt – szintén jogszerűtlenül – nem kötötte meg munkaszerződését a rektor, majd mind az intézményvezető, mind a testület figyelmen kívül hagyta a jogszerűtlen döntés visszavonására felszólító államtitkári leveleket.
Kifogásolta azt is, hogy az egyetem etikai bizottsága az ő meghívása, meghallgatása nélkül foglalt állást alkalmasságáról, figyelmen kívül hagyva azt is, hogy a testület kizárólag az egyetemmel hallgatói, oktatói, más munkajogviszonyban álló személyekkel kapcsolatban hozhat döntéseket.
Hozzátette: a szenátus január 12-i ülésén mutatkozhatott be, ismertethette végzettségeit, szakmai pályafutását, amely „minden tekintetben megfelel a felsőoktatási törvényben és a pályázati kiírásban a kancellárokra vonatkozó szabályozásnak”, ám az ülésen őt ért személyes és politikai támadások arra késztették, hogy végiggondolja azt, „lehetséges-e így együtt dolgozni az egyetem vezetésével”.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora múlthéten mondta el egy sajtótájékoztatón, hogy senki sem kérte meg és senki sem presszionálta a kancellárt, hogy lépjen vissza.
M. Tóth Géza bejelentése előtt egy nappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári pályázatán nyertes Papp Csilla arról tájékoztatta a tárcát, – mint a kancellári pályázat kiíróját -, hogy visszalép kancellári tisztségének betöltésétől. A közlés szerint döntése indokaként az egyetemen a személyével kapcsolatban kialakult hangulatot, a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárást, valamint a személyét és a családját ért támadásokat jelölte meg.