hirdetés

Zuglóban áll a bál, miután csúfosan elvesztette az országgyűlési választásokat a Fidesz botrányhőse és sztárügyvédje Papcsák Ferenc. Papcsák ezért olyan embereket akar polgármesterként látni, akik hűek hozzá és zokszó nélkül, pincsikutyaként teljesítik majd a bukott politikus kéréseit. Így fordulhat elő, hogy polgármesterként szívesen látná a volt kerületi rendőrkapitányt és írót Réti Lászlót a Papcsák – kör. Emellett a Gyurcsány Ferenc sportminisztersége alatt miniszteri biztosként ténykedő Szekeres Pált is bevetné Papcsák a polgármesteri választásokon. A baj mindezzel az, hogy Papcsák elfelejtette, vagy nem akar róla tudomást szerezni, hogy nem ajánlhat polgármester jelöltet a belső leíratlan Fidesz protokoll szerint, mert elbukta a választást.

 

Nos nagy a baj Zuglóban és megy a kavarás rendesen, hogy ki legyen a kerület kormánypártok által támogatott polgármesterjelöltje. Természetesen Papcsák Ferenc és hű alattvalói aggódnak igazából és emiatt mindent megesznek, hogy az ő kegyeltjeik, hű pincsikutyáik legyenek a jelöltek. Papcsák Ferenc ragaszkodása érthető a kerülethez, hisz van mit titkolniuk Zuglóban sokak szerint. Papcsák nagy meglepetésre eddig legfőbb bizalmasát Rozgonyi alpolgármestert dobta. Nem ő a főjelölt. Persze lehet, hogy maga az alpolgármester fordult ki a lehetetlen helyzetből és eszébe jutott az a belső le nem írt Fidesz protokoll, hogy bukott politikus, aki nem tud egyéniből országgyűlési mandátumot szerezni, az nem is ajánlhat polgármester jelöltet. Így maradt a volt kerületi rendőrkapitány Réti László, aki érdekes módon és természetesen véletlenül épp a Papcsák kerület hírhedt és kétes ügyekbe keveredett vagyonkezelő cégét vezetgeti. Nos emellett a bukott politikus Papcsák sporttanácsadója sem tétlenkedik. Rátonyi Gábor bár politikusként hasított, nagyot hasalt pestiesen mondva jó párévvel ezelőtt, amikor nyíltan szembe ment Orbán Viktorral. Igencsak elmérgesedett a viszony kettejük között így éppen ezért picit fura, hogy Papcsák egyik tanácsadója lehet a volt zuglói politikus. Rátonyi állítólag Szekeres Pált is bedobná a mélyvízbe, aki nem mellesleg a Gyurcsány Ferenc minisztersége alatt a GYISM miniszteri biztosaként ténykedett a baloldali érában. Így aligha vállalható Szekeres személye, ráadásul semmilyen gyakorlati tapasztalata nincsen mindehhez s Zuglóban sem közismert személy. Márpedig Papcsák csúfos bukása utána csak olyan jelöltel tud nyerni a Fidesz, aki ismert, közkedvelt, s helyi lokálpatrióta. Természetesen megkerestük Kulcsár József volt FIDESZ-es országgyűlési képviselőt is, hogy ő indul-e polgármesterként és mit szól a mostani polgármesterjelölt áradathoz.

Engem nem kért fel senki, hogy induljak. Igen hallottam,hogy hány önjelölt van már de sajnos ezen nevek nem ismertek Zuglóban és a kerület választó polgárainak igen fontos, hogy jól ismerjék a polgármesterüket. Fontos, hogy lokálpatrióta legyen ez a személy ízig-vérig. Másképp a siker nehezen vagy nem érhető el. Én azt gondolom , hogy az állandó ellenségkeresésnek, az ellehetetlenítésnek, és a bosszúnak nincs helye a politikában és így a kerületben sem. –nyilatkozta Kulcsár József, a most leköszönő országgyűlési képviselő.