hirdetés

Megírtuk, hogy a baloldali és liberális ellenzék összefogása nem jön össze. Legfőképp azért, mert Zuglóban a helyi MSZP-s vezetés és a Fidesz főembere Papcsák lepacsiztak egymással. Nos emellett más kerületekben is hasonló események történtek. Így a baloldal budapesti újonnan megválasztott vezére Kunhalmi Ágnes kudarcot vallott. Sajnos a pártot továbbra is a pénzes emberek irányítják.

Kunhalmi-Ágnes-MSZP

Nincs egyezség az ellenzék között, így az Együtt-PM Szövetség önállóan indul a fővárosban, és önállóan köt kerületi szintű megállapodásokat – közölte kedden a párt, amely szerint az ellenzéki megállapodás az MSZP miatt nem jött létre. Falus Ferencet továbbra is támogatják. Az MSZP-ben azt mondták, estig még megszülethet a megállapodás, a DK-ban úgy látják, a fejlemények az “MSZP szétesését” mutatják.
Azt írják, hogy sajnálatosnak tartják, hogy az MSZP döntésének következtében olyan helyzet áll elő Budapesten, amely nem jelent minden kerületet érintően jó megoldást. A szocialisták ezzel a lépésükkel veszélybe sodorták az ellenzéki erők budapesti megerősödését, és lehetnek olyan nyerhető budapesti kerületek is, amelyekben több demokratikus ellenzéki polgármester-jelölt áll majd szemben a Fidesz jelöltjével – írják. Az Együtt-PM azt írja, eddig ugyan átfogó szerződés megkötésére törekedtek, de mostantól azonban az önkormányzati választási jelöltállítási időszak kezdetéig kerületi szintű megállapodások megkötése a cél. A főpolgármester-jelölt személyét illetően az Együtt-PM továbbra is Falus Ferencet támogatja.
Az MSZP-ben azt mondták, Kunhalmi Ágnes nyilatkozhat az ügyben, őt egyelőre nem értük utol. Horváth Csaba, a párt korábbi főpolgármesterjelöltje csak annyit mondott megkeresésünkre, mivel az elmúlt napok tárgyalásaiban nem vett részt, hozzáfűznivalója sincs a fejleményekhez.
Egy fővárosi szocialista politikus azt mondta, a XIII. és a XIV. kerületi MSZP-s vezetők „felelőtlen magatartása” miatt nem jött létre az egyezség.
A DK egyik fővárosi politikusa szerint is „teljesen egyértelmű, hogy a XIII. és a XIV. kerület miatt nem született meg a megállapodás”, de szerinte az, hogy a központi pártvezetés nem volt képes egyik esetben sem kompromisszumra bírni a kerületi szervezeteket, „az MSZP teljes szétesését jelzi”.