hirdetés

Pénzbüntetéssel megúszta az őssejt pert az ismert mulatós énekes és zenész Fásy Ádám és társai. Az eljárás 10 évig tartott és a vádlottak közt ült Hillary Clinton ukrán származású orvosa is.

 

őssejtTíz év után megszületett a másodfokú, jogerős ítélet az őssejt ügyben , melynek vádlottja Pákh Imre milliárdos műgyűjtő és üzletember, valamint több társa, köztük Fásy Ádám zenész.

Az elsőfokú bírósági ítélettel  szemben most senkit sem ítéltek szabadságvesztésre, viszont komoly pénzbüntetéseket róttak ki.

Pákh kilencmillió, míg Fásy ugyancsak több millió forintos pénzbüntetést kapott. Azonban, ahogy befizetik a bírságot mentesülnek mindenféle előzmény vagy priusz alól.

Az ügyben először azzal vádolták Fásyékat, hogy tiltott emberi szövettel kereskedtek, mondván az őssejthez használt abortum az. Az ukrán-amerikai Baltaytiszt professzor ugyanis ezekből nyerte ki sepciális eljárással az őssejtet. A megvádolt és hosszú hónapokat előzetesben ülő idős professzor Hillary Clinton orvosa  és Fásyék engedéllyel kutattak és akartak létrehozni egy Őssejt klinikát Budapesten. Erről tárgyalásokat is indítottak az illetékes minisztériummal. Azonban az engedélyüket visszavonták, de erről egészen a nyomozás elrendeléséig nem tudott Clinton dokija, hogy is tudhatott volna, hisz nem volt angolul vagy ukránul szóló levél. Majd miután a perben elbukott a tiltott emberi szövettel való vád, jött a csalás de végül ez sem állta meg teljesen a helyét. Így kaptak először felfüggesztett büntetést a terheltek, köztük a a híres Munkácsy-festmény a Golgota tulajdonosa Pákh Imre is. Sokak szerint az Őssejt per is azért indult, hogy Pákhra nyomást gyakoroljanak a festménye eladásában és azt a magyar államnak adja el.