hirdetés

A Parlamentből kimaradt és az LMP- vel is szakító Osztolykán Ágnes lehet Tarlós István főpolgármester kihívója. Legalábbis jó esély van arra, hogy a Schiffer András által irányított z LMP, Osztolykán Ágnest indítja főpolgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon.

Az előző négy évben országgyűlési képviselőként dolgozó, de a parlamenti mandátumért idén tavasszal nem induló Osztolykán Ágnest indíthatja az LMP az őszi főpolgármester-választáson, amennyiben a párt küldöttei július 20-án megszavazzák ezt. Jelenleg ő a legesélyesebb a jelöltségre. Osztolykán a parlamenti mandátuma leadása után oktatáspolitikai szakértőként dolgozott tovább az LMP-ben, de a párttól való eltávolodása sokakban kérdéseket vetett fel. .

A párt társelnökei, Schiffer András és Szél Bernadett a jelölési folyamatra hivatkozva nem kívántak Osztolykán esetleges jelöltségéről nyilatkozni. Egyébként ez lenne a negyedik alkalom a rendszerváltás óta, hogy egy párt nőt indítson főpolgármester-jelöltként. Barsyné Pataki Etelka, Ungár Klára, Gy. Németh Erzsébet után jöhetne ő. Osztolykán roma származású, az országban pedig eddig egyetlen olyan város van, amit roma polgármester vezet, ő az ácsi Lakatos Béla.